Τι σημαίνουν οι αλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου και τι κρύβεται πίσω από την διπλή διάψευση Μαρινάκη για ανασχηματισμό

Για εσωτερική αναδιάταξη στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο πηγές της κυβέρνησης, μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την κατανομή των αρμοδιοτήτων που είχαν οι κ.κ. Μπρατάκος και Παπασταύρου, στους κ.κ. Βορίδη και Κουτνατζή.

Η κυβέρνηση μειώνεται κατά δύο μέλη, αφού οι αρμοδιότητες των δύο υπουργών που παραιτήθηκαν μοιράστηκαν σε ήδη υπάρχοντα πρόσωπα στην κυβέρνηση. Το φρέσκο πρόσωπο που έρχεται στην πρώτη γραμμή είναι ο 45χρονος δικηγόρος Στέλιος Κουτνατζής. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ ο κ. Κουτνατζής έχει εξαιρετικό βιογραφικό με τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά, κάτι που θεωρείται απαραίτητο για την θέση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού που αναλαμβάνει. Επί της ουσίας αναλαμβάνει την θέση του κ. Μπρατάκου.

Ο κ. Σκέρτσος αναλαμβάνει την ρύθμιση και την εποπτεία των οργανισμών και φορέων που υπάγονται στον πρωθυπουργό, δηλαδή για παράδειγμα την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, την Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ή για τα άτομα με Αναπηρία.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό κ. Κοντογιώργης αναλαμβάνει την αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού. Ο επί χρόνια σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης, μαζί με τον κ. Κουτνατζή, αναλαμβάνουν την επικοινωνία με τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά και την επικοινωνία με το Γραφείο του πρωθυπουργού στην Βουλή, αλλά και την κοινωνία, τους πολίτες.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται αντιληπτό και πόσο διαφορετική βαρύτητα λαμβάνουν οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες, με δεδομένο ότι βρισκόμαστε δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές.

Οι ατομικές συμπεριφορές αξιολογούνται

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε δύο φορές αν επίκεινται και άλλες αλλαγές, ή, ενδεχομένως, ανασχηματισμός.

Αρνήθηκε ότι θα γίνει ανασχηματισμός και πρόσθεσε με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Την δεύτερη φορά που ρωτήθηκε επίσης είπε ότι δεν τίθεται ζήτημα ανασχηματισμού και πρόσθεσε ότι τα «μέλη του υπουργικού συμβουλίου χαίρουν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Οι ατομικές συμπεριφορές αξιολογούνται καθημερινά. Είμαστε προσηλωμένοι στο κυβερνητικό μας έργο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ