Τι προβληματίζει περισσότερο τους Έλληνες—Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Pulse

Τους προβληματισμούς των Ελλήνων για την καθημερινότητά τους αναδεικνύει το δεύτερο μέρος της  δημοσκόπησης  που πραγματοποίησε η εταιρία Pulse και μετέδωσε στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων ο ΣΚΑΪ.

Με βάση την έρευνα αυτό που κυρίως απασχολεί  τους Έλληνες είναι η ακρίβεια και το κόστος της ενέργειας, αλλά και για τα ελληνοτουρκικά.  Σε μικρότερο ποσοστό, αλλά πάντως σημαντικό, απασχολούν τους Έλληνες οι υποκλοπές.

 

Το μέγεθος του προβληματισμού των Ελλήνων για την ακρίβεια και το κόστος ζωής, φαίνεται στις απαντήσεις των ερωτώμενων, κυρίως για τα ενεργειακά ζητήματα, με κορυφαίο το ηλεκτρικό ρεύμα. Ωστόσο και οι τιμές στα σούπερ μάρκετ,  απασχολούν σε πολύ μεγάλο βαθμό, με δεδομένο ότι το κόστος της αγοράς τροφίμων έχει αυξηθεί επίσης σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Στην ερώτηση πώς αξιολογούν οι πολίτες τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, οι περισσότεροι απάντησαν αρνητικά, ενώ μόλις το 39%  τις αξιολόγησε θετικά.

Το 46% των ερωτηθέντων αξιολόγησε επίσης αρνητικά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αξιολόγησε θετικά μόλις  το 33% των ερωτηθέντων.

Μοιρασμένα είναι πάντως τα ποσοστά αξιολόγησης για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και η ακρίβεια.

Περισσότερες ήταν οι αρνητικές από τις θετικές απαντήσεις στην αξιολόγηση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ