Τι λέει το φιλοσοφικό βιβλίο που κρατούσε ο Τσίπρας στη Βουλή– ΦΩΤΟ

Ένα φιλοσοφικό βιβλίο κρατούσε, σήμερα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης στη Βουλή της “Ώρας του πρωθυπουργού“, με τίτλο «Θρησκευτικός λόγος. Το χαλινάρι της ελευθεροφροσύνης» και μάλιστα το πήρε μαζί του αποχωρώντας από την αίθουσα.

 

Το βιβλίο από τις εκδόσεις Δίον είναι του συγγραφέα Σωτήρη Οικονόμου και πραγματεύεται την θρησκευτική και πολιτική εξουσία.

Διαβάστε εδώ την περιγραφή του βιβλίου:

«Υπάρχει στον άνθρωπο έμφυτο θρησκευτικό συναίσθημα ή όχι; Πότε και με βάση ποιά στοιχεία δημιουργήθηκε η θρησκεία; Ποιοί ήταν οι πρώτοι θεοί; Ποιά είναι η σχέση μεταξύ πιστών και θρησκείας; Γιατί η θρησκεία στηρίζεται στο συναίσθημα και όχι στη λογική; Γιατί το ιερατείο εξαπατά τους πιστούς; Ποιούς εξυπηρετεί η άμορφη μάζα του άβουλου ποιμνίου; Τι σχέση έχει η πολιτική εξουσία με τη θρησκεία; Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ πολιτικού και θρησκευτικού λόγου; Η θρησκευτική με την πολιτική εξουσία αποτελούν έννοιες αλληλένδετες, όπου η μία βοηθά την άλλη, ώστε να ελέγχει πιο αποτελεσματικά τα μέλη της κοινωνίας που εξουσιάζει. Ακόμα κι αν η πολιτική εξουσία είναι τυραννική, η θρησκευτική έδειξε ότι δεν έχει πρόβλημα να τη θεωρεί απ’ το θεό ευλογημένη. Αρκεί μόνο να μην θίγονται τα συμφέροντά της».

 

Διαβάστε επίσης:

Τι ζωγράφιζε ο Αλέξης Τσίπρας στις σημειώσεις του; – ΦΩΤΟ

Το βιβλίο και οι σημειώσεις του Τσίπρα στη Βουλή – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ