Τη Δευτέρα τα σπουδαία για τον Άκη

Τη Δευτέρα τα σπουδαία για τον Άκη

Τη Δευτέρα, αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, έπειτα από περίπου έξι μήνες ακροαματικής διαδικασίας. Η «δίκη αυτή είναι πολιτική», επέμεινε χθες ο συνήγορός του, Ιωάννης Παγορόπουλος, κατά την αγόρευση της υπεράσπισης.

«Έχετε μόνον ενδείξεις. Αποδείξεις δεν έχετε καμία. Και, όπως έλεγε ο Ντοστογιέφσκι στους “Αδελφούς Καραμαζώφ”, χίλιες ενδείξεις δεν κάνουν μία απόδειξη, όπως χίλιοι λαγοί δεν κάνουν ένα άλογο», επεσήμανε ο κ. Παγορόπουλος.

Μάλιστα, ο συνήγορος του πρώην υπουργού τόνισε, απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Τί δικάζουμε σε αυτή τη δίκη; Δικάζουμε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή το ξέπλυμα του πολιτικού συστήματος; Φοβούμαι το δεύτερο: Ενός συστήματος που σαπίζει σαράντα ολόκληρα χρόνια στα οικονομικά σκάνδαλα».

Ο κ. Παγορόπουλος σημείωσε πως από την αίθουσα του δικαστηρίου θα έπρεπε να έχουν περάσει βασικά για την υπόθεση πρόσωπα, όπως ο Ντίνος Μιχαηλίδης και ο Γιάννης Μπέλτσιος.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως ο πρώην υπουργός τοποθετήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να «εξοντωθεί» πολιτικά, ενώ τόνισε πως στο συγκεκριμένο θώκο «ενόχλησε συμφέροντα. Και τον κρέμασαν στα μανταλάκια».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ