Θεοδωρικάκος: Ισχυρό μήνυμα η σύλληψη των τρομοκρατών – Απολύτως ασφαλής προορισμός η Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Η ετοιμότητα των ελληνικών αρχών, χάρη στην οποία επετεύχθη εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου που είχε σκοπό να χτυπήσει εβραϊκούς στόχους στην Αθήνα, δείχνει ότι η Ελλάδα είναι ένας απολύτως ασφαλής προορισμός, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως τόνισε, η εξάρθρωση του δικτύου επετεύχθη ύστερα από την αποτελεσματική συνεργασία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ που διενήργησαν έρευνες σε Αθήνα και Ζάκυνθο. Όπως αποκάλυψε ο κ. Θεοδωρικάκος συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί και εγκέφαλος του δικτύου ήταν ομοεθνής τους από το Ιράν, τονίζοντας παράλληλα ότι η έρευνα θα συνεχισθεί.

«Το κίνητρο είναι οικονομικού χαρακτήρα και από τα στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται πως ο “εγκέφαλος” ήταν ομοεθνής τους από το Ιράν. Οι Αρχές υπέδειξαν απόλυτη ετοιμότητα και η Ελλάδα είναι ένας απολύτως ασφαλής προορισμός για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στη χώρα μας. Γνωρίζουν ότι εδώ κανείς δεν μπορεί να προκαλέσει το παραμικρό χτύπημα που να θέσει σε ανασφάλεια είτε  πολίτες είτε ομοεθνείς και ταξιδιώτες που επισκέπτονται την χώρα μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τον φράχτη στον Έβρο, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι τα επί πλέον 35 χιλιόμετρα, η σύμβαση κατασκευής των οποίων θα υπογραφεί την Παρασκευή ενώπιον του Πρωθυπουργού, θα ολοκληρωθούν εντός του επομένου 10μήνου. Όπως είπε, στόχος είναι να εξασφαλισθεί χρηματοδότηση από την ΕΕ για να ολοκληρωθεί στα επόμενα δύο με τρία χρόνια η κατασκευή του συνόλου του Φράχτη στο μήκος των 140 χλμ της συνοριογραμμής. Θύμισε δε ότι το 2022 απετράπη η είσοδος 265.000 μεταναστών.

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Μύκονο, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι «πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι οι νομοί ισχύουν για όλους, χωρίς εξαιρέσεις». Σε πρώτη φάση θα σταλούν στο νησί 100 επί πλέον αστυνομικοί, ενώ, όπως ανακοίνωσε, οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. (οικονομική Αστυνομία, ΟΠΚΕ και όποια άλλη χρειασθεί) θα κάνουν ειδικές δράσεις, όποτε και όπου χρειάζεται. «Δεν γίνεται ανεκτή καμία παρανομία», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν η ΝΔ είναι «ανάδελφο κόμμα» και αν ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι ρεαλιστικός μετά την τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι η ΝΔ είναι η μεγαλύτερη λαϊκή παράταξη της χώρας με αναφορά απ’ ευθείας στο λαό. Επανέλαβε τα μεγάλα διακυβεύματα για την οικονομία, την ανάγκη βελτίωσης των εισοδημάτων, την ολοκλήρωση της προσπάθειας για ανασυγκρότηση του κράτους και την ενίσχυση της ασφάλειας και τόνισε ότι για να διασφαλισθούν όλα αυτά απαιτείται σταθερότητα την οποία μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί. Επίσης κάλεσε τους Έλληνες να αναλογισθούν πόσα επετεύχθησαν στην τετραετία που πέρασε μέσα σε αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις.

«Η αντιπολίτευση δεν έχει κυβερνητική πρόταση», είπε και σημείωσε ότι αν ο κ. Τσίπρας ήθελε να συνεργαστεί πράγματι με το ΠΑΣΟΚ θα το έπραττε από το 2015, αλλά τότε προτίμησε να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ. Σε ό,τι αφορά στη στάση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν πρέπει να ξεχνά ότι συνεργάσθηκε με τη ΝΔ και μάλιστα επιτυχημένα, με πρωθυπουργό τον τότε πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά.

Και κατέληξε: «Εμείς στεκόμαστε στην ουσία. Οι πολιτικές μας προτάσεις το έργο και οι δεσμεύσεις μας είναι το συμφέρον του ελληνικού λαού. Ο λαός θέλει σταθερότητα. Δεν έχει κανένα λόγο να ρισκάρει. Δεν έχει κανένα λόγο να επαναλάβει αποτυχημένα πειράματα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι έχει τη δυνατότητα να δώσει την αυτοδυναμία στη ΝΔ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ