Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν θα γίνει σανίδα σωτηρίας

Το Ποτάμι θα υπερψηφίσει μια συμφωνία που θα κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη και μετά θα δώσει μάχη για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, όπως διεμήνυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τα Χανιά.

«Κατανοώ την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να πακετάρει όλους μαζί τους αντιπάλους του. Όμως το Ποτάμι δημιουργήθηκε για να συγκρουσθεί με το παλιό και όχι για να το αγκαλιάσει. Η χώρα για να πάει μπροστά χρειάζεται μεγάλες αλλαγές και όχι μεγάλα παζάρια και μεγάλους συνεταιρισμούς. Το Ποτάμι δεν θα γίνει σανίδα σωτηρίας για όσους έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.

Ο κομματισμός, το πελατειακό κράτος, η αναξιοκρατία, τα ‘ντιλ’ με τα συμφέροντα και τις συντεχνίες, η πολιτική δηλαδή που συνεχίζει και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι μέσα στους δικούς μας στόχους. Οπότε ας ανησυχούν. Στις εκλογές θα κατέβουμε μόνοι μας, ενισχυμένοι με όλους αυτούς που καθημερινά απογοητεύονται από μια πολιτική που μόνο προοδευτική δεν είναι», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Στο ερώτημα αν το Ποτάμι επιμένει ότι θα ψηφίσει την συμφωνία που θα φέρει ο κ.Τσίπρας, ο κ. Θεοδωράκης είπε:

«Το Ποτάμι δεν έχει συνιστώσες και ως εκ τούτου δεν έχω τα προβλήματα που έχει ο κ.Τσίπρας. Η δική μας απόφαση είναι ομόφωνη. Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Θα ψηφίσουμε μια συμφωνία που θα μας κρατήσει στην Ευρώπη και αμέσως μετά θα δώσουμε τη μάχη για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Βέβαια εδώ είναι το μεγάλο κενό καθότι οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί που συστεγάζονται σήμερα στην κυβέρνηση δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις προς όφελος των πολλών.

Το γεγονός αυτό το αντιλαμβάνονται πλέον και οι φιλοευρωπαϊστές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αρχίσει να νιώθουν μια αφόρητη μοναξιά. Ελπίζω μόνο στο τέλος της ημέρας να μην γίνουν οι κομπάρσοι σε ένα έργο καταστροφής που θα συνυπογράφουν ιδεοληπτικοί αναχρoνιστές και γραφικοί ψεκασμένοι».

Τέλος, για το σκηνικό ρήξης που δημιουργούν στελέχη της συγκυβέρνησης και στελέχη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε:

«Όσοι ζητούν ρήξη, στάση πληρωμών, πτώχευση και επιστροφή στη δραχμή είναι επικίνδυνοι. Αυτά τα 4 είναι αλληλένδετα. Είναι το ντόμινο που θα διαλύσει την κοινωνία. Δεν ξέρω αν υπηρετούν σκοπιμότητες ή είναι αφελείς, το γεγονός όμως δεν αλλάζει: παίζουν με τη φωτιά και πρέπει να απομονωθούν».

Διαβάστε επίσης:

Βούτσης: Το 1,6 δισ. στο ΔΝΤ δεν θα δοθεί – ΒΙΝΤΕΟ

Αντιπαραθέσεις στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.