Θεοδωράκης: Ο δρόμος προς το Κούγκι είναι ο δρόμος της καταστροφής – ΒΙΝΤΕΟ

Δηλώσεις αμέσως μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η χώρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει δεξιά, που οδηγεί στο Κούγκι, η θα πάει αριστερά, που οδηγεί στην ευρωπαϊκή πορεία. Και οι δύο δρόμοι είναι αρκετά δύσκολοι και αυτό συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό. Αλλά νομίζω ότι ο δρόμος προς τα δεξιά και προς το Κούγκι είναι ο δρόμος της καταστροφής. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κινούνται με τελεσίγραφα. Η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα, αλλά και βεβαίως οι Έλληνες έχουν ανάγκη την ευρωπαϊκή βοήθεια. Τα περιθώρια της πραγματικής οικονομίας στενεύουν απελπιστικά. Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να σκεφτεί πέρα από τα δικά της παιδιά, την ελληνική οικονομία που υποφέρει», είπε μεταξύ άλλων.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό όλα τα σενάρια που αφορούν τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές-εταίρους, τονίζοντας ότι του εξήγησε πως εάν φέρει στη Βουλή συμφωνία με τους εταίρους που θα κρατάει την Ελλάδα στην Ευρώπη, το Ποτάμι θα την ψηφίσει.

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός του είπε πως υπάρχουν δύο-τρεις κινήσεις που μπορούν ακόμη να γίνουν για την επίτευξη συμφωνίας και πως ελπίζει ότι και οι Ευρωπαίοι, από την πλευρά τους, θα κάνουν κάτι ανάλογο.

Δεν πρέπει να παίζει η κυβέρνηση, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος, αντέτεινε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Δείτε τις δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη έξω απο το Μέγαρο Μαξίμου

Exit mobile version