Τετραμερής συνεργασία Κοινοβουλίων Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και αμερικανικής Γερουσίας

Την τετραμερή συνεργασία των Κοινοβουλίων Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ αλλά και της αμερικανικής Γερουσίας αποφάσισε η ελληνική Βουλή, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Τασούλος. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται και η σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Εργασίας που συγκροτείται.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ελληνικό Κοινοβούλιο αποφάσισε τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Oμάδας Εργασίας με τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου, της Κνεσέτ του Ισραήλ και της Γερουσίας των ΗΠΑ αποφάσισε το ελληνικό όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

“Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, έχοντας υπόψη:

1. Το άρθρο 49 του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Α’ Κοινοβουλευτικό)
2. Την ανάγκη συγκρότησης Ομάδας Εργασίας της Βουλής των Ελλήνων με τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου, της Κνεσέτ του Ισραήλ και της Γερουσίας των ΗΠΑ.
3. Το υπ. αριθμ. 2971/15-12-2021 έγγραφο της πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον.
4. Την από 28-12-2021 επιστολή του υπουργού Εξωτερικών κ. Νικολάου Δένδια προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και
5. Τις διατάξεις για την κοινοβουλευτική διαφάνεια, όπως ορίζονται στο άρθρο 164 ΣΤ του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β’ ΦΕΚ 51 Α/10.04.1997) όπως ισχύει” αποφάσισε “τη σύνθεση της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ως άνω Ομάδα Εργασίας με τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου, την Κνεσέτ του Ισραήλ και της Γερουσίας των ΗΠΑ” η οποία θα είναι η εξής:  Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη, Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Δημήτριος Καιρίδης, Γεώργιος Κατρούγκαλος και Γεώργιος Παπανδρέου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ