Κόντρα Πλεύρη-Ξανθού στη Βουλή για την υγειονομική κάλυψη των ανασφαλίστων

Ένταση επικράτησε στη Βουλή, καθώς υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, για τη νοσοκομειακή και φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, στο πλαίσιο της κύρωσης της δωρεάς του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος για την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

“Η νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφαλίστων κατέστη δυνατή με υπουργική απόφαση του τότε υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ η φαρμακευτική κάλυψη, με σχετική απόφαση του διαδόχου του, Μάκη Βορίδη”, είπε ο κ. Πλεύρης.

Ο κ. Ξανθός επισήμανε ότι η πλήρης κάλυψη των ανασφαλίστων προέκυψε με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016. “Ορίσατε τριμελείς επιτροπές, και στέλνατε τους ανασφάλιστους στους διοικητές των νοσοκομείων, να παρακαλάνε… Τους εκβιάζατε στην πραγματικότητας και ζητούσατε τις ψήφους τους για να χειρουργηθούν στα δημόσια νοσοκομεία” ανέφερε ο κ. Ξανθός.

Εμείς ορίσαμε τριμελείς επιτροπές για να γίνεται αξιολόγηση, ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τους νόμιμους κατοίκους έδωσε πρόσβαση και στους παράνομα ευρισκόμενους, ανταπάντησε ο κ. Πλεύρης. «Επί ημερών σας, έρχονταν από γειτονικές χώρες για χειρουργεία στη Θεσσαλονίκη και γένναγαν στη Γιάννινα. Με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων κάνατε κοινωνική πολιτική στα Βαλκάνια», είπε ο υπουργός Υγείας.

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αναφερόμενη στο νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, είχε πει ότι τα νοσοκομεία που λειτουργούν ως Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), είναι κατά 70% αποδοτικότερα από αυτά του Δημοσίου τομέα ως προς τη διαχείριση, την εξοικονόμηση πόρων και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών. Επικαλέστηκε, δε, προς τούτο, σχετική έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.