Telegraph: O “Τσίπρους Christ” και ο “ταραξίας” υπουργός

Τους… Μεσσίες για την Ελλάδα αναζητά η Telegraph, σχολιάζοντας τις εσωκομματικές διαφοροποιήσεις μεταξύ του Αλεξη Τσίπρα και του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Με ένα γκράφιτι που εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως άλλο Χριστό και λεζάντα «Τσίπρους Christ», αναδεικνύει τις εσωκομματικές αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις, που διαφαίνονται στην πορεία για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, κάνοντας εκτεταμένη αναφορά στον «ταραξία» υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη τον οποίο θεωρεί δημοφιλή φιγούρα της ριζοσπαστικής Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τίτλο: «Δεν θα παραδοθούμε: Ο ταραξίας Έλληνας υπουργός απειλεί την Ευρώπη με νέο σχίσμα», σχολιάζει πρόσφατο άρθρο του υπουργού Ενέργειας στο οποίο λέει «μπορούμε και εκτός ευρώ» εάν οι δανειστές με τους εκβιασμούς μας οδηγήσουν σε πνιγμό.

«Οι ελπίδες που απορρέουν από τον ανασχηματισμό της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας ότι θα σπάσει το αδιέξοδο των τελευταίων δύο μηνών με τους δανειστές, δέχθηκαν νέο χτύπημα από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος δεσμεύτηκε ότι πως η χώρα του δεν πρόκειται να παραδοθεί στους δανειστές της», σημειώνει το σχόλιο της Telegraph.

Η εφημερίδα θεωρεί αυτή τη δήλωση ως «βαθύ σχίσμα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης και του ενιαίου νομίσματος», αποτυπώνοντας τη βουτιά των καταθέσεων στην ΕΛλάδα (φωτο).

Δείτε επίσης

Άρθρο “φωτιά” του Λαφαζάνη: Αδόκιμος ο όρος “έντιμος συμβιβασμός”

Κόντρα Λαφαζάνη με βουλευτές της ΝΔ για τη βιομηχανία ζάχαρης – ΒΙΝΤΕΟ

Μίλερ: Το σχέδιο κατασκευής του αγωγού μπορεί να υλοποιήσει μια ρωσοευρωπαϊκή κοινοπραξία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ