Τάκης Παναγιωτόπουλος: Πιέσεις να δοθεί η εικόνα ότι ξεμπερδέψαμε από τον κορονοϊό – Πώς αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του παιδιάτρου-επιδημιολόγου, καθηγητή Δημόσιας Υγείας και μέλους της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, Τάκη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε έκανε λόγο για “πίεση” από πολλά ΜΜΕ και “από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη” ώστε “να δοθεί η εικόνα ότι ξεμπερδέψαμε από τον κορονοϊό”. Σε σχετική ανακοίνωση, η αξιωματική αντιπολίτευση ερωτά “τι έχει να πει ο Πρωθυπουργός” για τις δηλώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου και σχολιάζει: “πότε επιτέλους θα αποφασίσει η Κυβέρνηση να διαχειριστεί την πανδημία με όρους διαφάνειας, ειλικρίνειας και ρεαλισμού; Χωρίς να δείχνει υπεύθυνους, χωρίς να διχάζει!”.

Τι δήλωσε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Τάκης Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι “υπήρξε μια πίεση από πολλά μέσα ενημέρωσης καταρχάς και από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη από την άλλη να δοθεί η εικόνα ότι ξεμπερδέψαμε από τον κορονοϊό, αυτό ήταν μέγα λάθος”. Όπως είπε, “έγινε πέρσι και έγινε και το Πάσχα, με την περίφημη κουβέντα «Πάσχα στο χωριό». Σαν να τελειώνουμε, που όλοι το θέλουμε, αλλά να κάνουμε την επιθυμία μας πραγματικότητα είναι ό,τι πιο ανόητο υπάρχει”.

Θύμισε, σε αυτό το σημείο, ότι “οι ακριβείς συστάσεις, της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων ήταν πολύ πιο μακριά από το τελειώσαμε με τις μάσκες ή πολύ περισσότερο, πετάμε τις μάσκες, οι οποίες είναι σύμμαχος, ακόμα και αν αποφασιστεί να φύγουν, δεν θα τις πετάξουμε. Θα τις κρατήσουμε με προσοχή. Το ‘πετάμε τις μάσκες’ ήταν ένα μήνυμα που κυριάρχησε σε πολλά μέσα ενημέρωσης, πάρα πολύ λανθασμένα και πληρώνουμε ένα μέρος αυτού αυτή την στιγμή”.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως “όταν ζητούσαμε από την Κυβέρνηση να σταματήσει η εργαλειοποίηση των επιστημόνων και η επικοινωνιακή βουλιμία σε σχέση με την έκβαση της πανδημίας, μας κατηγορούσε για υγειονομικό σαμποτάζ. Τώρα που ο παιδίατρος-επιδημιολόγος, καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Τάκης Παναγιωτόπουλος κάνει λόγο για πιέσεις και μηνύματα από κυβερνητικά στελέχη περί υπέρβασης του κορονοϊού και ωραιοποίησης της κατάστασης τι έχει να πει ο Πρωθυπουργός;”.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση θέτουν το ερώτημα “πότε επιτέλους θα αποφασίσει η Κυβέρνηση να διαχειριστεί την πανδημία με όρους διαφάνειας, ειλικρίνειας και ρεαλισμού; Χωρίς να δείχνει υπεύθυνους, χωρίς να διχάζει!” και απευθύνουν έκκληση στους πολίτες “να απορρίψουν τον διχασμό, να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Και ίσως κάποια στιγμή ο κος Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του σταθούν στο ύψος των περιστάσεων…​”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ