Τα τελευταία σενάρια για τον ανασχηματισμό

Τα τελευταία σενάρια για τον ανασχηματισμό 

“Φωτιά” έχουν πάρει τα τηλέφωνα, καθώς από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός. 

Απ’ ότι φαίνεται ο  Ευάγγελος Βενιζέλος αναλαμβάνει τελικά τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και το υπουργείο Εξωτερικών. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα μετακινηθεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο υπ. Εθνικής Άμυνας, ενώ τελικά δεν προκρίνεται να αναλάβει και θέση αντιπροέδρου στην κυβέρνηση την οποία ζήτησε σύμφωνα με το MEGA προσωπικά από τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το ΜEGA, ο κ. Αβραμόπουλος διαφωνεί με το να περάσει το υπουργείο Εξωτερικών στα χέρια του ΠΑΣΟΚ, ενώ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη μετακίνησή του στο υπ. Εθνικής Άμυνας. 

 

Μένουν σίγουρα

Αμετακίνητοι παραμένουν οι:Γιάννης Στουρνάρας, Κωστής Αρβανιτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας και Όλγα Κεφαλογιάννη. Παραμένει και το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο ως έχει.

Ωστόσο σημειώνεται ότι τα δύο υπερυπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης “σπάνε” οπότε θα υπάρξουν και δύο νέα υπουργεία:Υποδομών και Μεταφορών και Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πιθανοί υπουργοί

Σύμφωνα με το ΜΕGA, υπουργός Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Χαράλαμπος Αθανασίου, υπουργός Πολιτισμού ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργός Εσωτερικών ο Γιάννης Μιχελάκης, υπουργός Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ναυτιλίας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στο υπουργείο Υγείας, αναπληρωτής υπουργός θα οριστεί ο Αντώνης Μπεζας και υφυπουργός η Σοφία Βούλτεψη.

 

Με ποιους θα μετέχει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ θα έχει 12 ή 13 στελέχη σε πέντε υπουργεία .

Εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο  που θα πάρει το υπ. Εξωτερικών, εάν ο κ. Παναγιωτόπουλος πάει στο υπ. Εσωτερικών, αναπληρωτής Εσωτερικών θα αναλάβει ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης αναλαμβάνει, σύμφωνα με το ΜΕGA, υπουργός Υποδομών, στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης παραμένει ο Αθανάσιος Τσαυτάρης, ενώ υπουργός ΠΕΚΑ αναλαμβάνει ο Γιάννης Μανιάτης.

Για υπουργοποίηση οδεύει η Φώφη Γεννηματά (πιθανότατα αναπληρώτρια υπουργός στο υπ. Εθνικής Άμυνας).  Αν αποχωρήσει η Φώφη Γεννηματά, επικρατέστερος να αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ είναι ο Οδυσσεας Κωνσταντινόπουλος.

Aπό πλευράς ΠΑΣΟΚ , σύμφωνα με το MEGA, υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης αναλαμβάνει η Εύη Χριστοφιλοπούλου, υφυπουργός Παιδείας ο Συμεών Κεδίκογλου, ενώ παραμένει ως υφυπουργός Εξωτερικών ο Δημήτρης Κούρκουλας. Υπάρχει επίσης σκέψη να αναλάβει υφυπουργός Δημοσίας Τάξεως ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, ενώ σημειώνεται ότι πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι να αναλάβει υφυπουργός με αρμοδιότητα την δημόσια ραδιοτηλεόραση ο Παντελής Καψής.

 

Σε ό, τι αφορά τον Φίλιππο Σαχινίδη ο ίδιος έχει πει ότι θέλει να παραμείνει στο κόμμα και  δεν θέλει να υπουργοποιηθεί. Δεν αποκλείεται να αναλάβει γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αν μετακινηθεί στο ΥΠΕΚΑ ο Γιάννης Μανιάτης.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ