Τα συλλυπητήρια του Πολύδωρα

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις καταστροφές που προκάλεσε ο εγκέλαδος στην περιοχή Emilia-Romagna της Ιταλίας εξέφρασε με επιστολές του στους προέδρους της Γερουσίας και της Βουλής της ιταλικής Δημοκρατίας, κ. Renato Giuseppe Schifani και κ. Gianfranco Fini, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Πολύδωρας.

Απευθυνόμενος στον  πρόεδρο της ιταλικής Γερουσίας κ. Schifani, ο πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Πολύδωρας αναφέρει:

«Με λύπη πληροφορήθηκα τα νέα για τους επανειλημμένους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν τη φίλη Ιταλία, προκαλώντας δυστυχώς απώλεια πολλών συνανθρώπων μας αλλά και μεγάλες υλικές ζημίες, σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομικά.

Θα ήθελα να σας εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου για τα τραγικά αυτά γεγονότα και να σας παρακαλέσω να μεταφέρετε στις οικογένειες των θυμάτων τη λύπη μου και την προσευχή μου για την εξ Ύψους παρηγοριά.

Σας μεταφέρω τα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού και δράττομαι της ευκαιρίας για να σας εκφράσω τη διαβεβαίωση της υψηλής εκτιμήσεώς μου».

 

Στην επιστολή του, εξάλλου, προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας κ. Fini, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής κ. Πολύδωρας αναφέρει:

«Υποφέρουμε μαζί σας και συμμεριζόμαστε τα δεινά που προκάλεσε ο καταστρεπτικός σεισμός που έπληξε τη γείτονα και φίλη χώρα Ιταλία και την ιδιαίτερη πατρίδα σας Εμίλια-Ρομάνια ειδικότερα. Μεγάλη η συμπόνια μας κυρίως για τα ανθρώπινα θύματα και ξεχωριστή η κατανόησή μας για τις μεγάλες υλικές ζημιές σε μια κρίσιμη οικονομικά στιγμή για όλους μας εδώ στον Ευρωπαϊκό Νότο.

Ο Ελληνικός λαός, με την εμπειρία σεισμικών καταστροφών του παρελθόντος στον τόπο μας, παρακολουθεί με ιδιαίτερη ευαισθησία τις τραγικές συνέπειες και συμπαρίσταται στο δράμα του φίλου Ιταλικού λαού.

Παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου για την απώλεια πολλών συμπατριωτών σας και μεταφέρετε στις οικογένειες των θυμάτων την αμέριστη συμπαράσταση του Ελληνικού λαού».

Ευχόμενος ταχεία ανακούφιση των πληγέντων και ανασυγκρότηση των καταστραφεισών περιοχών, παρακαλώ δεχθείτε, αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, τη διαβεβαίωση της υψηλής εκτιμήσεώς μου». 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ