Συσκέψεις επί συσκέψεων στο Μαξίμου

Συσκέψεις επί συσκέψεων στο Μαξίμου 

Με στόχο την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών ενόψει και της επίσκεψης της τρόικας, ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε κύκλο επαφών με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Ήδη κατά την πρώτη ημέρα ο Αντώνης Σαμαράς είδε τις ηγεσίες πέντε υπουργείων και σήμερα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον υπουργό Παιδείας και στη συνέχεια, με τον υπουργό Εργασίας. 

Η στρατηγική αποκρατικοποίησης και ανάπτυξης των λιμανιών, τα προβλήματα της ακτοπλοΐας, αλλά και η απλοποίηση και ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού νηολογίου, θέματα που εμπεριέχονται και στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του Κ. Μουσουρούλη με τον πρωθυπουργό.

Σήμερα αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, τα οποία θα έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας, στις οποίες θα συζητηθεί η πορεία δράσης του υπουργείου, με βάση το τελευταίο μνημόνιο, αλλά και οι εξελίξεις στα λιμάνια και στην ακτοπλοΐα.

Το σχέδιο «Αθηνά» γαι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας στην συνάντηση που θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Κοινός παρονομαστής σε όλες τις επαφές που θα έχει ο Πρωθυπουργός μέχρι το τέλος της εβδομάδας να είναι όλα έτοιμα και να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην εκταμίευση της επόμενης δόσης. 

Η πορεία των στόχων που έχουν θέσει οι εκπρόσωποι των δανειστών, ήταν το πρώτο θέμα των συναντήσεων του Μαξίμου, καθώς όλοι γνωρίζουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια για αστοχίες, οι οποίες θα σημάνουν αυτομάτως και νέα μέτρα σύμφωνα με την ρήτρα της νέας δανειακής σύμβασης. 

Ο Αντώνης Σαμαράς συνιστά σε όλους να είναι σε εγρήγορση, προκειμένου να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι. Επίσης, επισημαίνει πως θα πρέπει να κατατεθούν στην βουλή τα νομοσχέδια μέσα στις προθεσμίες που έχουν θέσει τα υπουργεία. 

Το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή είναι ο νέος επενδυτικός νόμοςΠαρουσία και του νέου υφυπουργού αρμόδιου για το ΕΣΠΑ Κυρ. Βιρβιδάκη, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Με τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν οι κινητοποιήσεις των αγροτών και η υλοποίηση όσων έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση. Η ηγεσία του υπουργείου εκτιμά πως τα μπλόκα αρχίζουν και μειώνονται σημαντικά. 

Η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας απασχόλησαν την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Α. Λυκουρέντζο, Μ. Σαλμά και Φ. Σκοπούλη.

 

Πηγή: real.gr

.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ