ΣΥΡΙΖΑ: Βαρύ κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – Το μυστικό «ραντεβού» που έκρινε τη διάσπαση

Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 12:00 το μεσημέρι θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης. Το κλίμα στην Κεντρική Επιτροπή αναμένεται βαρύ στη «σκιά» των αποχωρήσεων ιστορικών στελεχών και της πρότασης Κασσελάκη για δημοψήφισμα σχετικά με τις τέσσερις διαγραφές, κάτι με το οποίο διαφωνούν ακόμη και προεδρικοί.

Μεγάλη νύχτα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Προεδρικοί» ζητούν από τον Κασσελάκη να πάρει πίσω το δημοψήφισμα – Οι βραδινές συσκέψεις

Η σημερινή και η αυριανή είναι κρίσιμες ημέρες για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά τις αποχωρήσεις Σκουρλέτη και Βούτση με αιχμηρές επιστολές και άλλα στελέχη βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου. Καταρχάς μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί η αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και άλλων μελών της «Ομπρέλας».

Την ίδια ώρα η Έφη Αχτσιόγλου και οι «6+6» εκτιμάται ότι θα κατέβουν με δικό τους κείμενο στην Κεντρική Επιτροπή. Με αυτό θα εκφράζουν τη διαφωνία τους για την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για δημοψήφισμα για τις διαγραφές. Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες θα θέσουν θέμα η Κεντρική Επιτροπή να καταψηφίσει την πρόταση για δημοψήφισμα και αν η πρότασή τους καταψηφιστεί τα πάντα είναι ανοικτά. Το θέμα της πρότασης μομφής έπεσε στο τραπέζι όμως γνώριζαν πως δεν είχε τύχη και παραμένει μόνο ως σκέψη.

Αποστολάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Έχει οξυνθεί η κατάσταση – Κάποια στελέχη ξέφυγαν

Ο Στέφανος Κασσελάκης χθες όταν ενημερώθηκε πως ορισμένοι σκέφτονται πρόταση μομφής εναντίον του, απάντησε ότι δεν τον απασχολεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου κινείται και ο Διονύσης Τεμπονέρας που τόνισε χαρακτηριστικά πως «καταψηφίζουμε το δημοψήφισμα και ζητούμε αλλαγή του οδικού χάρτη για το συνέδριο».

Δρίτσας για δημοψήφισμα Κασσελάκη: «Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αντισταθείτε στην παραφροσύνη και την γελοιότητα»

Πάντως και στελέχη που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως ο Νίκος Παππάς, η Όλγα Γεροβασίλη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Αλέκος Φλαμπουράρης κ.α. διαφωνούν με την πρότασή του και ζητούν να την αναιρέσει.

Η μυστική συνάντηση που έκρινε τη διάσπαση

Όλη η εβδομάδα των καταιγιστικών εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ που κορυφώνεται σήμερα είχε ένα σημείο τομής που φαίνεται να επέδρασε και να καθόρισε τα γεγονότα.

Ήταν, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» η μυστική συνάντηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου, Νίκου Βούτση, Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Πάνου Λάμπρου στο γραφείο που διατηρεί ο πρώτος στην οδό Μαυροκορδάτου στο κέντρο της Αθήνας.

Μία συνάντηση που ήλθε μια ημέρα μετά την εκδήλωση της «Εποχής» στο Τριανόν, που σηματοδότησε το «σύνθημα» της ρήξης  του διατασικού ρεύματος της Ομπρέλας με την ηγεσία Κασσελάκη. Όλοι εδώ συμφώνησαν στην έξοδο αλλά με παραλλαγές του τρόπου. Η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Τριανόν, δεν άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες.

Η συνάντηση κλείδωσε τις τελευταίες λεπτομέρειες της εξόδου, παράλληλα με μια συζήτηση που εξελίχθηκε για τα επόμενα βήματα των στελεχών που κατά μία εκδοχή καταγράφουν γύρω στα 65 μέλη στην ανθρωπογεωγραφία της Κεντρικής Επιτροπής (έχει 302 μέλη στο σύνολο) που συνεδριάζει σήμερα.

Δείπνο Κασσελάκη με τον Τάιλερ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από την μάχη της Κεντρικής Επιτροπής

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης θέλησε να αποφορτιστεί ενόψει της αυριανής κρίσιμης μάχης στην Κεντρική Επιτροπή. Επέλεξε να δειπνήσει συνοδευόμενος από τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε γνωστό εστιατόριο του Περιστερίου.

Στέφανος Κασσελάκης: Δείπνο με τον Τάιλερ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από την μάχη της Κεντρικής Επιτροπής

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο Bassegrill έχοντας μαζί του την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Μανώλη Καπνισάκη και τους γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγγου και Γιώργο Βασιλειάδη. Το δείπνο έμοιαζε με βραδινή σύσκεψη, καθώς το μενού είναι σίγουρο ότι περιλάμβανε τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ