ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Μέσω zoom ο Κασσελάκης 

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος θα συμμετέχει διαδικτυακά, καθώς βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που αριθμεί 41 μέλη, αναμένεται να ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα με εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη μέσω zoom. Προτεραιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, είναι η διατήρηση της ενότητας του κόμματος.

«Το άνοιγμα σε νέα πρόσωπα και ιδέες ήδη γίνεται πράξη» επισήμανε την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ σε άτυπη ενημέρωση, στον απόηχο των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών, τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «προχωρά με ενότητα, αποφασιστικότητα, με εξωστρέφεια και το βλέμμα στραμμένο στη κοινωνία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον μέλλον του κόμματος και το αν θα μείνει ενωμένο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη της «Ομπρέλας» είναι έτοιμα εδώ και καιρό για την σημερινή ημέρα, καθώς θεωρούν ότι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έπρεπε να έχει γίνει αρκετό καιρό πριν. Η εφημερίδα “Δημοκρατία” αναφέρει πως ορισμένες πλευρές της τάσης θέλουν να υπάρξει συμπαγής αντίδραση, αλλά δεν συμμερίζονται όλοι, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, αυτή την άποψη για ρήξη με τη νέα ηγεσία, όπως οι Νίκος Φίλης και Πάνος Σκουρλέτης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στελέχη των “53+” κινούνται ήδη σε τροχιά δυναμικής αναμέτρησης, ενώ και μετριοπαθείς κομματικοί παράγοντες όπως ο Δημήτρης Βίτσας, ζητούν εξηγήσεις για τη θέση Κασσελάκη στον ΣΕΒ, διαμηνύοντας ότι είναι έτοιμοι για όλα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πώς θα κινηθεί η Έφη Αχτσιόγλου και τα στελέχη που την στήριξαν. Στην Πολιτική Γραμματεία υπάρχουν και τα στελέχη που κινούνται στην ουδέτερη ζώνη, καθώς δεν θέλουν να συναχθούν με καμία από τις δύο πλευρές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ