Αρχίζει σήμερα η υποβολή αιτήσεων για επίδομα που φτάνει τα 1.000 ευρώ – Περιορισμένος ο χρόνος

Επίδομα που φτάνει μέχρι και τα 1.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν από σήμερα χιλιάδες άνεργοι: Μόνον που θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση, καθώς η διαδικασία θα παραμείνει ενεργή έως ότου συμπληρωθούν οι διαθέσιμες θέσεις. Το επίδομα εξασφαλίζεται μέσα από το πρόγραμμα αναβάθμισης ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με την ονομασία «Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα».

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Από σήμερα Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 14:00, ξεκινά λοιπόν η υποβολή αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, μέσω του οποίου χορηγείται επίδομα που μπορεί να αγγίξει και τα 1.000 ευρώ.

Πού μπορεί να υποβληθεί η αίτηση

Η ηλεκτρονική αίτηση θα παραμείνει ανοικτή έως τη συμπλήρωση των διαθέσιμων 30.000 θέσεων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης–NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στοπλαίσιο της ψηφιακής και της πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και, όσοι επιτύχουν, θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος, που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/eggra phe-sto-metroo-opheloumenon-gia-ten-katartise-meso-ton- kedibim-ton-aei-kai-ton-adeiodotemenon-kdbm

 Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο μητρώο ωφελουμένων και θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα, για να υποβάλλει αίτηση ο ενδιαφερόμενος, θα πρέπει να:

  • Είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ ανεξαρτήτως αν λαμβάνει επίδομα ανεργίας ή όχι.
  • Έχει ηλικία άνω των 18 ετών
  • Είναι απόφοιτος τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Στην περίπτωση που ο τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.

Το κάθε πρόγραμμα κατάρτισης μπορεί να απαιτεί επιπλέον προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ωφελουμένων. Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, ΔΕΝ θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση:

  • Όσοι δεν είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο της ΔΥΠΑ, και άνω των 18 ετών
  • Όσοι έχουν πάρει ΚΑΥΑΣ στο πλαίσιο των έργων ανέργων ή εργαζομένων, της δράσης 16913, και έχει ενταχθεί σε τμήμα το οποίο υλοποιήθηκε.

Ο ενδιαφερόμενος για την υποβολή της αίτησης θα χρειαστεί:

  • τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • να επισυνάψει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ