ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων και το παρασκήνιο της εμπλοκής στο Κιλκίς με την απόσυρση Αγαθοπούλου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μεταξύ των ονομάτων που ανακοινώθηκαν, υπήρξαν και εκπλήξεις. Ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος είχε διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, θα είναι τελικά υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική.

Το όνομα του Ευάγγελου Αντώναρου συζητείτο, ωστόσο, σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα και, όπως επισημάνθηκε στο ΟΡΕΝ, δίνει τροφή σε όσους μιλούν για το ενδεχόμενο ύπαρξης «καραμανλικής συνιστώσας» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε και τις υποψηφιότητες που θα στηρίξει το κόμμα για τις δημοτικές εκλογές σε μεγάλους δήμους της χώρας. Στον δήμο της Αθήνας, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, στον Δήμο Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον Γιώργο Γαβρίλη, στον Δήμο Πάτρας τον Βασίλη Αϊβαλή, στον Δήμο Περιστερίου τον Ανδρέα Παχατουρίδη, στην Λάρισα τον Απόστολο Καλογιάννη, στο Αγρίνιο τον Δημήτρη Τραπεζιώτη.

Σημειώνεται ότι έχουν απομείνει λίγες ακόμη θέσεις προκειμένου να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπάρχει μία αψιμαχία και εκκρεμότητα στο Κιλκίς, καθώς η Ειρήνη Αγαθοπούλου έθεσε ενστάσεις για την υποψηφιότητα του Παύλου Τονικίδη και, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το πώς θα ρυθμιστεί αυτή η εκκρεμότητα, καθώς, όπως επισημαίνεται, η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική και συνεπώς όποιος θέλει μένει και όποιος θέλει αποσύρεται.

Εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τα ονόματα όλων των υποψηφίων που θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, τόνισε ότι «είμαστε σήμερα οι μόνοι που μπορούμε να ηγηθούμε σε μια προσπάθεια αλλαγής» και σημείωσε ότι οι εκλογές είναι ευκαιρία όχι για επιστροφή στην εξουσία ή ρεβανσισμό αλλά «ευκαιρία να εφαρμόσουμε επιτέλους στην πράξη όλες εκείνες τις πολιτικές και το πρόγραμμα που αποβλέπουν στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Στη δημοκρατία χωρίς αστερίσκους. Στη διαφάνεια. Στο αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος. Και στη δικαιοσύνη παντού, που είναι η ψυχή μας».

Υπογράμμισε ότι είναι καθήκον «να θέσουμε όλο το κόμμα, μέχρι το τελευταίο χωριό και το τελευταίο ακριτικό νησί, σε θέση μάχης, να οργανώσουμε αυτή τη μάχη και να μην αφήσουμε τίποτε στην τύχη του. Το καθήκον είναι να βγούμε από τα γραφεία και των μανιφέστων την κλεισούρα, και να βρεθούμε όλοι εκεί που δένεται ο καρπός της αλλαγής και της προοδευτικής κυβέρνησης: Στην κοινωνία».

Αναφερόμενος στα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών αλλά και το εκλογικό πρόγραμμα του κόμματος, είπε: «Να ξέρετε ήταν ένας ευχάριστος πονοκέφαλος τα ψηφοδέλτια. Γιατί αναγκαστήκαμε να κάνουμε δύσκολες επιλογές ανάμεσα σε πολύ δυνατές υποψηφιότητες» και τόνισε ότι τα ψηφοδέλτια είναι «ο καθρέφτης της σχέσης μας με την κοινωνία».

Δείτε τη λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ