ΣΥΡΙΖΑ: Δεύτερη ημέρα της «συνεδρίασης των Σπετσών» – Οι σημερινές αφίξεις στο νησί και τα powerpoint

Δεύτερη ημέρα σήμερα για τη «συνεδρίαση των Σπετσών» στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει τις εργασίες και τις παρουσιάσεις των powerpoint σχετικά με τις προτάσεις  για κρίσιμα θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Οι εργασίες ήταν προγραμματισμένο να αρχίσουν στις 09:15 το πρωί και θα διαρκέσουν έως αργά το βράδυ. θα ακολουθήσει δείπνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε τοπική ταβέρνα. Στο τέλος της διήμερης σύσκεψης εργασίας θα υπάρξει, πάντως, εκτενής απολογισμός, καθώς θα προστεθούν και οι παρουσιάσεις των Τομεαρχών, οι οποίοι αναμένονται σήμερα στο νησί.

Σήμερα αναμένεται να φτάσουν στο νησί των Σπετσών η Αθηνά Λινού που λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να πάει στο νησί από χθες, Παρασκευή. Στις Σπέτσες θα καταφτάσουν επίσης σήμερα η Ρένα Δούρου και η Νίνα Κασιμάτη, όπως και η Έλενα Ακρίτα, η οποία ενώ αρχικά είχε εκφράσει ενστάσεις για τον τόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης, τελικά θα παραβρεθεί. Όπως είπε δε, χαρακτηριστικά «θα ρίξω σε ένα σακβουαγιάζ ένα πουλόβερ και τις ενστάσεις μου και θα πάω Σπέτσες».

Πώς κύλησε η πρώτη μέρα στις Σπέτσες – Η ομιλία Κασσελάκη, οι ροτόντες και το αναμμένο τζάκι

Οι βουλευτές του κόμματος έφτασαν στο νησί του Αργοσαρωνικού είτε με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά είτε με το θαλάσσιο ταξί από την Κόστα.

Ο πρόεδρος του κόμματος άνοιξε τις εργασίες, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων. Ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «εθνικό σχέδιο για το ελληνικό όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους (πχ. Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, κ.α.), την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχτηκε τους βουλευτές, που έφτασαν με βανάκια στο σπίτι του.

Στον χώρο του σαλονιού τοποθετήθηκαν ροτόντες, όπου κάθισαν οι βουλευτές, ενώ αναμμένο ήταν και το τζάκι. Έγινε μία συζήτηση σε βάθος, ενώ κάθε τομεάρχης δέχτηκε ερωτήσεις, παρατηρήσεις και έγινε συζήτηση. Από τον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση αλλά για παραγωγική συζήτηση.

Αργότερα οι βουλευτές παρακάθισαν σε δείπνο με μπουφέ που είχε και επιλογές για βίγκαν.

Σημειώνεται ότι από την συνεδρίαση της Κ.Ο. στις Σπέτσες απουσίαζαν ο Αλέξης Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη και η Μαρίνα Κοντοτόλη. Ο Παύλος Πολάκης έφθασε στο νησί το βράδυ, λόγω προγραμματισμένου χειρουργείου.  Την Κυριακή προγραμματίζεται η επιστροφή όλων των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Αθήνα.

Η πρώτη ημέρα της συνεδρίασης των Σπετσών περιελάμβανε και τραγούδι και χορό. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκπληξη αποτέλεσε ο Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος τραγούδησε και μάλιστα οι παρευρισκόμενοι σχολίασαν πόσο καλή φωνή έχει. Οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν με τα πόδια για τα ξενοδοχεία τους, ενώ κάποιοι που «άντεχαν» επισκέφθηκαν και μπαράκια του νησιού για ένα χαλαρό ποτό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ