ΣΥΡΙΖΑ: Πώς κύλησε η πρώτη μέρα στις Σπέτσες – Η ομιλία Κασσελάκη, οι ροτόντες και το αναμμένο τζάκι

Ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/1) η πολυσυζητημένη διήμερη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στις Σπέτσες.

Οι βουλευτές του κόμματος έφτασαν στο νησί του Αργοσαρωνικού είτε με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά είτε με το θαλάσσιο ταξί από την Κόστα.

Οι εργασίες, που πραγματοποιούνται στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη, περιλαμβάνουν παρουσιάσεις και εισηγήσεις τομεαρχών με power point, με καθορισμένο χρονοδιάγραμμα 10 λεπτών, ενώ ακολουθεί διαδικασία συζήτησης.

Ο πρόεδρος του κόμματος άνοιξε τις εργασίες, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων. Ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «εθνικό σχέδιο για το ελληνικό όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους (πχ. Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, κ.α.), την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχτηκε τους βουλευτές, που έφτασαν με βανάκια στο σπίτι του.

Στον χώρο του σαλονιού έχουν τοποθετηθεί ροτόντες, όπου κάθονται οι βουλευτές, ενώ έχουν ανάψει και το τζάκι. Γίνεται μία συζήτηση σε βάθος, ενώ κάθε τομεάρχης δέχεται ερωτήσεις, παρατηρήσεις και γίνεται συζήτηση. Από τον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση αλλά για παραγωγική συζήτηση.

Αργότερα σήμερα οι βουλευτές θα παρακαθίσουν σε δείπνο με μπουφέ που θα έχει και επιλογές για βίγκαν, όπως μεταδόθηκε.

Σημειώνεται ότι από την συνεδρίαση της Κ.Ο. στις Σπέτσες απουσιάζουν ο Αλέξης Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη και η Μαρίνα Κοντοτόλη. Τελικά, η Έλενα Ακρίτα, όπως ανακοίνωσε μέσω social media θα μεταβεί αύριο στις Σπέτσες.

Ο Παύλος Πολάκης έφθασε στο νησί το βράδυ, λόγω προγραμματισμένου χειρουργείου. Αθηνά Λινού και Ρένα Δούρου θα φθάσουν στις Σπέτσες το Σάββατο. Την Κυριακή προγραμματίζεται η επιστροφή όλων των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Αθήνα.

Αύριο οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί, το μεσημέρι θα υπάρξει ένα διάλειμμα για φαγητό και οι εργασίες θα συνεχιστούν το απόγευμα, από τις 16:00 έως τις 21:00. Το βράδυ ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ταβέρνα του νησιού.

Η παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το πλήθος των δημοσιογράφων και των καναλιών δίνουν ζωή στο νησί, στην καρδιά του χειμώνα, αφού ειδικά για την περίσταση άνοιξαν ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ