Συνεργασία για την ασφάλεια

Συνεργασία για την ασφάλεια

Συμφωνία με το Ισραήλ υπέγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Δένδιας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας υπέγραψε χθες με τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ, Γιτζάκ Αχαρονόβιτς συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και του Ισραήλ για συνεργασία σε θέματα δημόσιας ασφάλειας και καταπολέμησης του εγκλήματος.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε  διμερής συνάντηση μεταξύ του κ. Δένδια και του κ. Αχαρονόβιτς. Η εν λόγω συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο των διμερών συμφωνιών που υπεγράφησαν παρουσία των Πρωθυπουργών της Ελλάδας και Ισραήλ κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Μπέντζαμιν Νετανιάχου στα Ιεροσόλυμα.

Ο κ. Δένδιας συμμετείχε επίσης στις εργασίες του Διυπουργικoύ Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.

Η υπογραφή της παρούσας συμφωνίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συνεργασία για την καταπολέμηση:

– του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, της εμπορίας ανθρώπων, της παράνομης μετανάστευσης και του ηλεκτρονικού εγκλήματος, της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησής της, της παράνομης εμπορίας έργων τέχνης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, καθώς και άλλων πολύτιμων αντικειμένων.

Η εν λόγω συμφωνία καλύπτει και τομείς, όπως οι υπηρεσίες πυρόσβεσης, περιλαμβανομένης της συνδρομής σε πυρόσβεση σε μείζονες κρίσεις πυρκαγιάς, καθώς και τον χειρισμό καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ