Συνεχίζονται οι καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή για τις δημοσκοπήσεις – Τι δηλώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Mε την κατάθεση του αντιπροέδρου του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), Δημήτρη Μαύρου για τις μεθόδους των δημοσκοπήσεων και τους ελέγχους εγκυρότητάς τους, συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος», ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενημέρωσε για τον προγραμματισμό των εργασιών της τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης, αύριο Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, έχουν κληθούν να καταθέσουν ο πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ), καθηγητής του ΕΜΠ Στέφανος Κόλλιας και ο εκπρόσωπος της εταιρείας δημοσκοπήσεων και έρευνας VoxPop Analysis, Γιάννης Σκλίας.

Εν τω μεταξύ, από την περασμένη Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, έχουν σταλεί κλήσεις, προκειμένου να καταθέσουν, στον διευθύνοντα σύμβουλο της Edelman, τον εκπρόσωπο της Bridging Europe και τον εκπρόσωπο της Common View. Επειδή και οι τρεις είναι κάτοικοι εξωτερικού, ενημέρωσαν ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να παραστούν αλλά είναι στη διάθεση της Επιτροπής να απαντήσουν σε οποιοδήποτε ερώτημα του υποβάλει γραπτά ή μέσω υπομνήματος. Εάν δεν μπορέσουν τελικά να παραστούν την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου θα κληθεί να καταθέσει ο εκπρόσωπος της Opinion Poll, Zαχαρίας Ζούπης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αργότερα σήμερα αναμένεται να καταθέσει ο CEO της Tempo OMD Hellas, Σάββας Νικολάου.

Τι δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή

Σε δήλωσή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή, έκαναν λόγο για πλήρη δικαίωση “των αιτιάσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. για την Opinion Poll και την επίμαχη δημοσκόπηση της 31-5-21”.

Σε σχετική ανακοίνωση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι “ο μάρτυρας Δημ. Μαύρος, αντιπρόεδρος του ΣΕΔΕΑ  επιβεβαίωσε τα δύο άκρως «αμαρτωλά» γεγονότα για την εν λόγω εταιρία. Ότι δηλαδή αφενός δεν δημοσιοποίησε  τον πελάτη –εντολέα όπως ορίζει ο νόμος και αφετέρου δεν ζήτησε να γίνει έλεγχος από τον ελεγκτικό φορέα των δημοσκοπήσεων, διαψεύδοντας έτσι χαρακτηριστικά τις δηλώσεις των βουλευτών  της Ν.Δ. που ισχυρίζονται διαρκώς ότι η Opinion Poll ελέγχθηκε πλήρως και βρέθηκε εντάξει !!! Επίσης, ο κ. Μαύρος χαρακτήρισε προβληματικό να δίνονται απευθείας αναθέσεις ( εκτός διαγωνιστικών διαδικασιών) σε μια εταιρεία της οποίας ο ιδιοκτήτης πραγματοποιεί ταυτοχρόνως δημοσκοπήσεις”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ