Συναντήθηκε με τη Γαλλίδα υπουργό Πολιτισμού ο Παναγιωτόπουλος

Συναντήθηκε με τη Γαλλίδα υπουργό Πολιτισμού ο Παναγιωτόπουλος

Την Γαλλίδα ομόλογό του, Ορελί Φιλιππετί, στο υπουργείο Πολιτισμού, συνάντησε κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο υπουργοί, συμφώνησαν να αναβαθμίσουν τις σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα του Πολιτισμού, καθώς και να αναλάβουν κοινές δράσεις κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας.

Μάλιστα, η Γαλλίδα υπουργός αποδέχθηκε την πρόταση του Έλληνα υπουργού να επισκεφτεί την Ελλάδα μαζί με τον νέο Γενικό Διευθυντή του Μουσείου του Λούβρου, διαπρεπή ιστορικό τέχνης και αρχαιολόγο, που διηύθυνε στο παρελθόν το τμήμα Ελληνικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων, κ. Ζαν-Λυκ Μαρτινέζ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε την ομόλογό του για τη διαδικασία άμεσης επαναλειτουργίας της δημόσιας ραδιο-τηλεόρασης, που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί.

«Σε ό,τι αφορά τη συνάντησή μου, με την Γαλλίδα υπουργό Πολιτισμού και Επικοινωνίας, την κα Φιλιππετί, ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση κατά την οποία συμφωνήσαμε να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις των δύο Κυβερνήσεων και των δύο χωρών στον τομέα του Πολιτισμού και να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, πάντοτε στον τομέα του Πολιτισμού κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Επίσης απηύθυνα προσωπική πρόσκληση προς την κα Φιλιππετί και απεδέχθη να επισκεφτεί πολύ σύντομα την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Παναγιωτόπουλος, μετά τη συνάντηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ