Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Κροάτη πρωθυπουργό – Τι συζήτησαν για την προφυλάκιση των Κροατών χούλιγκαν

Οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις με επίκεντρο τα Δυτικά Βαλκάνια, ήταν τα μείζονα θέματα συζήτησης κατά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς στο μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη συνάντηση των δυο ηγετών συζητήθηκαν ακόμη θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας εξέφρασε στον πρωθυπουργό τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία τού φιλάθλου στη Νέα Φιλαδέλφεια και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη. Σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής κράτησης Κροατών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία για σχετική ενημέρωση.

Μετά την συνάντηση των δύο πρωθυπουργών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των υπουργών Δικαιοσύνης και Εξωτερικών Ελλάδας και Κροατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η κροατική πλευρά εξέφρασε την επιθυμία να απελευθερωθεί ικανός αριθμός εκ των προφυλακισμένων χούλιγκαν. Ωστόσο η ελληνική πλευρά  απάντησε  ότι η έρευνα είναι σε κρίσιμη καμπή και ότι κάνουν σημαντική δουλειά τα εγκληματολογικά εργαστήρια, οπότε μέχρι στιγμής δεν γίνεται να υπάρξει αποφυλάκιση. Η κροατική αντιπροσωπεία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεσμεύτηκε να παρέχει  ό,τι στοιχεία της ζητηθεί το επόμενο διάστημα για να συμβάλλει στην ταχεία περαίωση της έρευνας.

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών της Κροατίας Γκόρνταν Γκρίλιτς-Ράντμαν (Gordan Grlić Radman) θα έχει αύριο Τρίτη 22 Αυγούστου ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στις 9:00 π.μ., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ