Νέα Φιλαδέλφεια: Δικηγόρος Κροατών στο enikos.gr – «Η ευθύνη είναι της ΕΛΑΣ, το φιάσκο ήταν διπλό»

Νέες δηλώσεις για το τι συνέβη το βράδυ της δολοφονίας του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, στη Νέα Φιλαδέλφεια έκανε στο enikos.gr, ο δικηγόρος ορισμένων εκ των χούλιγκαν, Βασίλης Νουλέζας.

Νέα Φιλαδέλφεια: Το πρόσωπο – κλειδί στη δολοφονία του Μιχάλη

του Μίλτου Σακελλάρη

Όπως ανέφερε ο κ. Νουλέζας, «η δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛΑΣ έχει ελλείψεις, είναι ελλιπέστατη και με κενά. Δεν έχουν ακόμη εκδοθεί τα βουλεύματα ώστε να ανοίξουν τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων και προφυλακισθέντων ώστε να ελεγχθεί αν υπάρχει χρήσιμο βιντεοληπτικο υλικό, αν υπήρξαν συνομιλίες με Έλληνες φιλάθλους άλλης ομάδας, που φαίνεται να συνέδραμαν με παροχή εξοπλισμού κατά την διάρκεια της άγριας συμπλοκής σύρραξης. Ακόμη δεν έχουν έλθει τα Ποινικά Μητρώα τους ώστε να ελεγχθεί αν είναι υπότροποι και αν έχουν καταδικαστεί για όμοιες πράξεις. Πέραν της σημαντικής καθυστέρησης των εγκληματολογικών εργαστηρίων για τα ληφθέντα DNA που θα βοηθήσουν τις Αστυνομικές αρχές να φθάσουν στον δράστη του ειδεχθούς στυγερού εγκλήματος. Μέχρι τώρα υπάρχουν εκτιμήσεις και υποθέσεις για την ταυτότητα του δράστη, την σωματοδομή του, τα χαρακτηριστικά του. Χρειάζεται να ελεγχθεί ποιοι ακριβώς πλαισίωναν, καταδίωξαν, περικύκλωσαν και πλησίασαν το θύμα την νύχτα της 7/8 στις 23.08 ή λίγο νωρίτερα, διότι ένας εξ αυτών είναι με βεβαιότητα ο δράστης της δολοφονίας του άτυχου αείμνηστου Μιχάλη που τον έπληξε με μαχαίρι».

Νέα Φιλαδέλφεια: Δεν σέβεστε τον Μιχάλη και την οικογένειά του – Η ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειας Κατσουρή

Σύμφωνα με τον ίδιο «αν είχε εφαρμοσθεί απαρέγκλιτα ο Αθλητικός Νόμος, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, είχαν κλείσει οι Σύνδεσμοι φιλάθλων εστίες εγκληματικότητας και παραβατικότητας δεν θα υπήρχε λόγος να γίνει εισβολή και καταδρομή αλλοδαπών οργανωμένων φιλάθλων χούλιγκαν όπως συνέβη στην Νέα Φιλαδέλφεια την μοιραία νύχτα της 7/8. Δεν θα υπήρχαν οι οδομαχίες με ρόπαλα, στειλιάρια, καδρόνια και  μαχαίρια μεταξύ Ελλήνων φιλάθλων της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που κατέληξαν στην φριχτή δολοφονία του 29χρόνου Μιχάλη Κατσουρή για την απώλεια του οποίου ως άνθρωπος είμαι σοκαρισμένος, συγκλονισμένος, βαθιά συντετριμμένος και νιώθω και αναλογίζομαι τον αβάσταχτο πόνο των γονέων και του αδελφού του, ο οποίος με τρεμάμενη φωνή ζήτησε Δικαιοσύνη έξωθεν της Ευελπίδων. Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς. Αυτονόητο ότι συμπάσχουμε. Πώς να μην συγκινηθείς ανεξάρτητα αν με τον θεσμικό σου ρόλο είσαι ατυχώς και συμπτωματικά στην απέναντι πλευρά; Οι ΠΑΕ που σήμερα θρηνούν και συμμετέχουν στο βαρύ πένθος των οικείων του Μιχάλη Κατσουρή και αναρτούν δακρύβρεχτες ανακοινώσεις, χρειάζονται τους οργανωμένους φιλάθλους αλλιώς θα συνέβαλαν να καταργηθούν».

Ο κ. Νουλέζας στάθηκε και στην αδράνεια της ΕΛΑΣ να συλλάβει τους χούλιγκαν πριν καταφέρουν να προσεγγίσουν το γήπεδο της ΑΕΚ: «Διερωτώμαι για ποιον λόγο να χάσει έτσι την ζωή του ένας νέος άνθρωπος εξαιτίας του οπαδικού παραλογισμού και παράνοιας που έχει εγκαθιδρυθεί στην κοινωνία με την ανοχή όλων. Εγκληματική ενέργεια η επίθεση. Η έλευση με εφοδιασμό όπλων των Κροατών αδιαμφισβήτητα καταδικαστέα. Έπρεπε όμως να είχε έγκαιρα αποτραπεί με την αποτελεσματική παρέμβαση της Αστυνομίας που αδράνησε και ολιγώρησε χαρακτηριστικά εγκληματικά, δείχνοντας πρωτοφανή επιχειρησιακή αδυναμία και αβελτηρία που μας στοίχισε ακριβά. Δεν εμπόδισε την έλευση των Κροατών. Δεν παρενέβη έγκαιρα στην Νέα Φιλαδέλφεια. Η ευθύνη είναι της ΕΛΑΣ, το φιάσκο ήταν διπλό. Υπάρχουν αναντίρρητα σοβαρές διοικητικές και ποινικές ευθύνες. Η καρατόμηση απομάκρυνση κατώτερων Αξιωματικών δεν αρκεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ