Φωτιά στη Ροδόπη: Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί – Καίγονται σπίτια στον Σώστη

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Ροδόπη, όπου το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8) ξέσπασε νέα φωτιά σε δασική έκταση στον Μίσχο. Με νέο μήνυμα του 112 εκκενώνονται ακόμη τρεις οικισμοί, λόγω της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ, δυστυχώς, στον Σώστη καίγονται σπίτια. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι κάηκαν 5 ή 6 σπίτια στο χωριό Σώστης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8), οι κάτοικοι και επισκέπτες σε Πολύανθο, Σώστη και Ληνό ενημερώθηκαν να εκκενώσουν προς την Κομοτηνή. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή εκκένωσης και για τους οικισμούς Μεγάλο Πιστό και Μίσχος με κατεύθυνση προς Ίασμο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, στην περιοχή υπάρχουν δύο πύρινα μέτωπα σε Μίσχο και ‘Ανω Δροσίνη και ανέφερε ότι «η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει επεκταθεί στον ορεινό όγκο προς δυτικά».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Άνω Δροσίνη επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 υδροφόρα οχήματα και σε αυτήν του Μίσχου οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα υδροφόρα οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη.

Επί ποδός βρίσκονται «εθελοντές, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και η αυτοδιοίκηση», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαλικίδης.

φωτιά Μίσχος Ροδόπη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ