Καβάλα: Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Διαλεκτό – Νέο μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών, πληροφορίες για καμένα σπίτια

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο Διαλεκτό Καβάλας σε δασική έκταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί ελαιώνες, καλλιέργειες καθώς και σπίτια στο χωριό.  Πριν από λίγο εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών.

«Εάν βρίσκεστε σε Νέο Ξεριά , Παλαιό Ξεριά και Γέροντα εκκενώστε προς κόμβο Χρυσούπολης» αναφέρει το νέο μήνυμα.

Αρχικά δόθηκε εντολή εκκένωσης για το Διαλεκτό, ενώ στη συνέχεια εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της Δαμασκηνιάς, Εκλεκτού και Αβραμυλιάς να εκκενώσουν με κατεύθυνση νότια προς Παλαιά Εθνική Οδό.

φωτιά Διαλεκτό

Κατά την διάρκεια της προσπάθειας κατάσβεσης της φωτιάς εγκλωβίστηκαν μέσα στις φλόγες πυροσβεστικά οχήματα που έχουν υποστεί ζημιές, ένα εκ των οποίων έχει καεί.   Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους πυροσβέστες έχει υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και ο άλλος στα χέρια. Και οι δυο έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι υδροφόρα οχήματα και τρία εναέρια μέσα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα kavalanews.gr, έχουν καεί ολοσχερώς δύο σπίτια, μια αποθήκη και αυτοκίνητα.

Έκλεισε η Εγνατία Οδός

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού, από τον κόμβο της Χρυσούπολης Καβάλας, μέχρι και τον κόμβο Βανιάνου Ξάνθης, για 45 λεπτά προχώρησε η Τροχαία από τις 4 μμ , λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στο Διαλεκτό, σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην ευρύτερη περιοχή του Διαλεκτού καίγονται ελαιώνες και καλλιέργειες, ενώ στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 υδροφόρα οχήματα και από αέρος συνδράμουν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, σε εκκένωση των οικισμών τους κλήθηκαν με μηνύματα 112 οι κάτοικοι των έξι περιοχών: Νέου Ξεριά, Παλιού Ξεριά, Γέροντα, Δαμασκηνιάς, Εκλεκτού και Αβραμυλιάς.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ