Στρατηγός Φλώρος: Ουαί και αλίμονο σε εκείνον που θα μας υποτιμήσει – BINTEO

Πολλαπλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα έστειλε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην εκδήλωση τιμής προς το πρόσωπο του από το ΑΠΘ που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Του Χρήστου Μαζανίτη

«Ουαί και αλίμονο σε εκείνον που θα μας υποτιμήσει. Δεν απειλούμε κανέναν, όμως δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να χαθεί ούτε ένας κόκκος άμμου, ούτε μια σπιθαμή ελληνικής γης, ούτε ένα χιλιοστό ελληνικού εδάφους» διαμήνυσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στην εκδήλωση τιμής προς το πρόσωπο του από το ΑΠΘ που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) απένειμε Τιμή στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο «για το έργο του στην αμυντική θωράκιση της χώρας και για την εμπιστοσύνη του στη συμβολή του Ιδρύματος στην εκπαίδευση και την έρευνα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά την ομιλία του εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ιδιαίτερα τιμητική βράβευση ενός εκ των κορυφαίων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας, το οποίο σχεδόν 100 έτη από την ίδρυσή του παρέχει στην Πατρίδα μας πληθώρα καταρτισμένων επιστημόνων, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην πρόοδο και ευημερία της.

Έκανε επίσης σύντομη αναδρομή, από το 1979 που εισήλθε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) μέχρι και σήμερα που η Πολιτεία του ανέθεσε τα καθήκοντα του Αρχηγού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τιμή και ευθύνη που συνιστά την ύψιστη υπηρεσιακή και επαγγελματική καταξίωση για έναν Αξιωματικό.

Αναφέρθηκε επίσης στο έργο που συντελέστηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια επί της Αρχηγίας του, σε όλες τις πτυχές του, σε επίπεδο οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού, εξοπλισμών, υποδομών, συνεργασιών – εταιρικών σχέσεων και στρατιωτικής διπλωματίας, όπως και σε επίπεδο προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε την ετοιμότητα και μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, την ισχύ των Ελληνικών όπλων, όπως και την ακλόνητη πίστη και αποφασιστικότητα του προσωπικού για την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής του, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το γνωρίζουν όλοι, φίλοι, εταίροι και σύμμαχοι.

«Ουαί και αλίμονο σε εκείνον που θα μας υποτιμήσει. Δεν απειλούμε κανέναν, όμως δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να χαθεί ούτε ένας κόκκος άμμου, ούτε μια σπιθαμή ελληνικής γης, ούτε ένα χιλιοστό ελληνικού εδάφους. Δεν είμαστε πολεμοχαρείς. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι κι σίγουροι για τους εαυτούς μας. Αποφασισμένοι για τους εαυτούς μας και σίγουροι για τα ελληνικά όπλα», τόνισε με έμφαση.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι η Τιμή που του απονεμήθηκε, αντανακλά στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, καταβάλει άοκνες προσπάθειες στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Χώρας, ενώ παράλληλα στέκεται με αφοσίωση και υπερηφάνεια στο πλευρό της Ελληνικής κοινωνίας.

Την εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης (ΛΑΦΘ), τίμησαν με την παρουσία τους:

●     Οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Πέτρου Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου και  Δημήτρης Κούβελας.

●     Ο Πρύτανης του ΑΠΘ Καθηγητής κ. Απόστολος Αποστολίδης, ο οποίος απένειμε και την τιμητική πλακέτα στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

●     Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ο Διοικητής Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Άγγελου Χουδελούδη, ο Αρχιεπιστολέας ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Φλώρος ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) Αντιστρατήγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

●     Εκπρόσωποι του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.) Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) Αντιστρατήγου Γεώργιου Πουρναρά.

●     Ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος.

●     Ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη κ. Κωνσταντίνος Πολύκαρπος.

●     Ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) Υποστράτηγος Θεόδωρος Αθανασόπουλος και ο Διοικητής της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) Υποπτέραρχος (Ι) Αλέξανδρος Κεφαλάς.

●     Ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Καθηγητής κ. Παναγιώτης Γκλαβίνης ο οποίος ανέγνωσε το βιογραφικό του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, και ο Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ κ. Γεώργιος Καραγιαννίδης, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία αναφορικά με το σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που επιτελεί το ΑΠΘ για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας.

●     Ο πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος.

●     Ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Καθηγητής κ. Δημήτρης Κωβαίος ο οποίος πραγματοποίησε  εισαγωγική ομιλία, και ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Καθηγητής κ. Νίκος Παπαϊωάννου.

●     Ακαδημαϊκές αρχές, και σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικά ακούσματα από απόφοιτη του τμήματος της Νομικής και από σπουδάστρια της ΣΣΑΣ στο πιάνο και στο κοντραμπάσο αντίστοιχα, και από φοιτητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) στο βιολί.​

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ