Στο Ευρωκοινοβούλιο η δολοφονία του Φύσσα

Στο Ευρωκοινοβούλιο η δολοφονία του Φύσσα

 

«Να φέρουν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το θέμα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη θα επιδιώξουν οι Σοσιαλιστές», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Δρούτσας, ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να «συζητηθεί εκτάκτως στη Σύνοδο Ολομέλειας του ΕΚ τον Οκτώβριο στο Στρασβούργο το θέμα της δολοφονίας του νεαρού μουσικού».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «ο κ. Δρούτσας, μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ, υπέβαλλε αίτημα στον Πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα να αποτελέσει προτεραιότητα των Σοσιαλιστών η συμπερίληψη στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου έκτακτης συζήτησης με θέμα την άνοδο της ακροδεξίας βίας και του εξτρεμισμού στην Ευρώπη, με τραγική αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή».

«Η πρόταση του κ. Δρούτσα υιοθετήθηκε θερμά από τον Πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο οποίος ανέλαβε να την μεταφέρει στους επικεφαλής των υπόλοιπων πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», επισημαίνει η ανακοίνωση και από την πλευρά του ο Δημήτρης Δρούτσας σημείωσε:

«Είναι καιρός το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καταδικάσει απερίφραστα, με τον πλέον επίσημο τρόπο και τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. Πιστεύω πως μία ευρεία, δημοκρατική συζήτηση κατά τη διάρκεια της Συνόδου Ολομέλειας είναι ο καλύτερος τόπος για να γίνει κάτι τέτοιο, συμβολικά αλλά και πρακτικά.

Είναι επίσης καιρός η Ελληνική Κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει όλο το νομικό οπλοστάσιο, όλη της την αποφασιστικότητα και όλες τις νόμιμες δυνάμεις που έχει στη διάθεση της ώστε να επιστρέψει η Χρυσή Αυγή εκεί όπου ανήκει: στα πιο θλιβερά αρχεία της ιστορίας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ