Στην Σλοβενία ο Νίκος Δένδιας για το Bled Strategic Forum

Έναν χρόνο μετά, ο Νίκος Δένδιας επιστρέφει στο Μπλέντερ της Σλοβενίας, για το «Bled Strategic Forum», αυτή τη φορά με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει σήμερα στο Διεθνές Συνέδριο «Bled Strategic Forum», στο Bled της Σλοβενίας, με θέμα «Αλληλεγγύη για τη Διεθνή Ασφάλεια» (Solidarity for Global Security) πρόκειται να συζητηθούν υπάρχουσες και μελλοντικές προκλήσεις ασφαλείας στο διεθνές γεωστρατηγικό περιβάλλον.

Στο Forum συμμετέχουν Ηγέτες κρατών της περιοχής, Υπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι κρατών και διεθνών οργανισμών. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έχει συναντήσεις και συνομιλίες με συμμετέχοντες αξιωματούχους.

Ακριβώς την ίδια περίοδο πέρυσι είχε δώσει εκ νέου το «παρών» στο εν λόγω Συνέδριο, με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών.

Πέρυσι είχε δοθεί ιδιαίτερο βάρος σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το μεταναστευτικό.

Όπως έγινε γνωστό, στην Σλοβενία θα βρίσκεται και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου θα συμμετάσχει, μαζί με την Πρόεδρο της Σλοβενίας, την Πρόεδρο της Μολδαβίας Μάγια Σάντου και την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντούνια Μιγιάτοβιτς, σε πάνελ με θέμα τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι.

Στο περιθώριο του Forum, η κυρία Σακελλαροπούλου θα έχει διμερείς συναντήσεις με τις Προέδρους της Σλοβενίας και της Μολδαβίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ