Λέρος: Νέες πληροφορίες για το σοβαρό ατύχημα του Τούρκου επιχειρηματία – Ο ρόλος του GPS

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το ατύχημα του Τούρκου επιχειρηματία, Αλί Σαμπανσί και της συζύγου του Βουσλάτ Ντογκάν Σαμπανσί με το βοηθητικό σκάφος του γιοτ τους, στη Λέρο.

Όπως αναφέρει η τουρκική cumhuriyet, που επικαλείται το Patronlar Dünyası και ελληνικές ναυτιλιακές πηγές, το ναυτικό ατύχημα προκλήθηκε λόγω έλλειψης GPS. Η ιστοσελίδα ανέφερε ότι παρότι οι Έλληνες καπετάνιοι γνωρίζουν πολύ καλά τα νησιά, χρησιμοποιούν πάντα GPS ακόμη και όταν χρησιμοποιούν Tender. «Ακόμη και αν γνωρίζουν καλά τα νησιά στο σκοτάδι, κάθε μικρό και μεγάλο σκάφος πρέπει να έχει GPS στο σκάφος. Ο λόγος για αυτό το ατύχημα είναι ότι το σκάφος των Σαμπανσί δεν είχε GPS”».

Στην τελευταία ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ζεύγους Σαμπανσί αναφέρεται ότι «Οι επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Η θεραπεία τους συνεχίζεται σχολαστικά».

Ο πρόεδρος της Esas Holding και ιδιοκτήτης της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines, και η σύζυγός του εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. Ο επιχειρηματίας έχει χειρουργηθεί για αφαίρεση σπλήνας στη Λέρο, για τοποθέτηση στεντ λόγω ρήξης αορτής και πριν από λίγες ώρες για αιμορραγία λόγω τραύματος στην κοιλιά.

Η σύζυγος του Τούρκου επιχειρηματία έχει τραύματα στο πρόσωπο και στο στόμα. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το φουσκωτό σκάφος φέρεται να οδηγούσε ο Σαμπανσί ενώ δίπλα του ήταν σύζυγός του. Ο καπετάνιος με την σύζυγό του και τα δύο παιδιά των Σαμπανσί βρίσκονταν στο πίσω μέρος του φουσκωτού.

Σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο, η παρέα πήγαινε στη Λέρο για φαγητό, καθώς το ζεύγος Σαμπανσί γιόρταζε την 13η επέτειο γάμου. Υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες το φουσκωτό προσέκρουσε σε βράχια. Ο καπετάνιος ήταν αυτός που φαίνεται να αντιλήφθηκε τον κίνδυνο και άρχισε να φωνάζει πως το σκάφος πλησιάζει επικίνδυνα τα βράχια, όμως ο Σαμπανσί δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ο καπετάνιος, η σύζυγός του και τα δύο παιδιά των Σαμπανσί πήδηξαν στη θάλασσα αμέσως, ενώ στη συνέχεια ήταν αυτοί που έσπευσαν πρώτοι να βοηθήσουν το ζευγάρι που τραυματίστηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ