Στην Κύπρο Χαρδαλιάς – Φλώρος για την επέτειο μνήμης υπέρ των πεσόντων

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, βρίσκεται στην Κύπρο από χθες Τρίτη, προκειμένου να παραστεί, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στις εκδηλώσεις της 49ης επετείου μνήμης και τιμής για τους Πεσόντες και τους Αγνοούμενους Αξιωματικούς και Οπλίτες, κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

του Χρήστου Μαζανίτη

Έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νικόλαο Χριστοδουλίδη, ενώ είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιο Γ΄, καθώς και υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Επιπρόσθετα, επισκέφτηκε Μονάδες και Υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

Ο κ. Χαρδαλιάς συνοδεύεται στις επετειακές εκδηλώσεις από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος επίσης έγινε αποδεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

]Νίκος Χαρδαλιάς Κύπρος Νίκος Χαρδαλιάς Κύπρος Νίκος Χαρδαλιάς Κύπρος

Νίκος Χαρδαλιάς Κύπρος

Νίκος Χαρδαλιάς Κύπρος

Νίκος Χαρδαλιάς Κύπρος

Νίκος Χαρδαλιάς Κύπρος Νίκος Χαρδαλιάς Κύπρος Νίκος Χαρδαλιάς Κύπρος Νίκος Χαρδαλιάς Κύπρος Νίκος Χαρδαλιάς Κύπρος Νίκος Χαρδαλιάς Κύπρος

Το πρόγραμμα επισκέψεων, παρουσιών και συμμετοχών του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, διαμορφώνεται, έως τώρα, ως ακολούθως:

Τρίτη 18 Ιουλίου

Αρχικά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τη Φρεγάτα ΨΑΡΑ εν όρμω Λεμεσού, η οποία συμμετέχει στη Ναυτική Δύναμη της Επιχείρησης των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο United Nations Interim Force in Lebanon – Maritime Task Force (UNIFIL-MTF).

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τον Κυβερνήτη Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Σάσσαρη ΠΝ για την επιχείρηση της UNIFIL-MTF, περιηγήθηκε στα διαμερίσματα της μονάδας επιφανείας και μίλησε στο πλήρωμα.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, στο Μαρί, όπου τον υποδέχθηκε ο Υπαρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ και ο Διοικητής της Βάσης, Αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Γενναδίου ΠΝ.

Κατά την επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την οργάνωση και τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ. Ακολούθως, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε εγκαταστάσεις της Διοίκησης Πολεμικών Πλοίων και της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, καθώς και το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.

Τετάρτη 19 Ιουλίου

  • Επίσκεψη στα «Φυλακισμένα Μνήματα».
  • Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιο Γ΄, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.
  • Παρουσία στην επιμνημόσυνη δέηση για τους Έλληνες Πεσόντες κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και τους Αγνοούμενους, στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ.
  • Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νικόλαο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.
  • Επίσκεψη σε Μονάδες της ΕΛΔΥΚ.
  • Παρουσία και ομιλία στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Αγνοούμενους από την τουρκική εισβολή, στο «Πανόραμα Αγνοουμένων», στο χωριό Πυργά.
  • Συμμετοχή σε δείπνο εργασίας που θα παραθέσει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Λουκά.

Πέμπτη 20 Ιουλίου

  • Παρουσία στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών, στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας.
  • Παρουσία στο Μνημόσυνο Πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή, στον Ι.Ν. Αποστόλου Βαρνάβα, στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ