Στην Ίμβρο την Μεγάλη Παρασκευή ο Νίκος Δένδιας

Στην πιο βαριά ημέρα της Ορθοδοξίας, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα βρεθεί κοντά στην ελληνική μειονότητα της Ίμβρου, που ο πληθυσμός της έχει διπλασιαστεί.

του Χρήστου Μαζανίτη

Η Ίμβρος είναι μια περίπτωση, «άξια σπουδής», είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κι αυτό διότι ο ελληνισμός της Ίμβρου έχει διπλασιαστεί. Δεν παρακολουθεί το ανάλογο της συρρίκνωσης της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία. Ήταν 300 άτομα. Αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν 600 άτομα και υπάρχει ένα σχολείο με σχεδόν 60 παιδιά.

Αναλογιζόμενος ότι η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να είναι δίπλα στον ελληνισμό και να τον ενθαρρύνει ο Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ίμβρο τη Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου. Όπως έγινε γνωστό μάλιστα από τον ίδιο, «είχαμε την αμέριστη διευκόλυνση των Τουρκικών αρχών για να πάω στην Ίμβρο».

Ο Υπουργός Εξωτερικών, μετά την άφιξή του στο νησί, θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Ίμβρου και Τένεδου. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι, όπου θα επισκεφθεί το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ίμβρου, ενώ θα συναντήσει ομογενειακούς φορείς και ομογενείς.

Επόμενος σταθμός είναι το χωριό Αγρίδια όπου θα παρακολουθήσει την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου και την περιφορά του Επιτάφιου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Αγριδίων, όπου θα χοροστατήσει η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Τέλος, θα παρακαθήσει σε δείπνο με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο.

Σημειώνεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μεταβαίνει στη γενέτειρά του, την Ίμβρο, κατά την εορτή του Πάσχα μία φορά κάθε 10 έτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ