Στη Ζάκυνθο ο Χρυσοχοΐδης – “Αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε το οργανωμένο έγκλημα και πράξεις ανομίας”

Την αποφασιστικότητα των αστυνομικών Αρχών να αντιμετωπίσουν το οργανωμένο έγκλημα και άλλες πράξεις ανομίας και παραβατικότητας, που καταγράφονται στη Ζάκυνθο, διαμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επισκέφτηκε το νησί μαζί με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ελέγχων για το αν τηρούνται τα μέτρα για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, ιδιαιτέρως στην περιοχή του Λαγανά, αλλά και την απόδοση των αστυνομικών αρχών και υπηρεσιών. Κατά την άφιξη του στη Ζάκυνθο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, όπου είχε συνάντηση με τους αξιωματικούς της αστυνομίας ενώ στη συνέχεια παραβρέθηκε σε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, ώστε να ακούσει τα προβλήματα αστυνόμευσης που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Επισκεπτόμαστε σήμερα τη Ζάκυνθο με στόχο να εξετάσουμε αν οι αποφάσεις μας ικανοποιούν τους κατοίκους της Ζακύνθου και να βελτιώσουμε την απόδοση των αστυνομικών αρχών και υπηρεσιών, τις οποίες ενισχύσαμε με 120 αστυνομικούς ενώ πέρυσι είχαμε μόνο 17», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «αποτελεί απόφαση μας, η δίωξη του εγκλήματος, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, η αντιμετώπιση των ναρκωτικών και μια σειρά άλλων πράξεων ανομίας και παραβατικότητας που συμβαίνουν στο νησί, ιδιαίτερα στο Λαγανά».

Διαβεβαίωσε στη συνέχεια ότι «θα είμαστε εδώ καθημερινά, με όλες μας τις υπηρεσίες, θα είμαστε παρόντες για να βελτιώσουμε τη ζωή των κατοίκων της Ζακύνθου αλλά και των επισκεπτών. Η Ζάκυνθος είναι από τα πιο όμορφα μέρη στο πλανήτη και δικαιούται νομιμότητα, ελευθερία και καλή ζωή για τους ανθρώπους». Ο υπουργός έστειλε, δε, μήνυμα ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν επιχειρήσεις από τις αστυνομικές αρχές αλλά και άλλες υπηρεσίες που θα έρθουν στο νησί, έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτη τάξη και ηρεμία».

Τι είπε για τον Λαγανά

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην περιοχή του Λαγανά, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερη παραβατικότητα τα τελευταία χρόνια δηλώνοντας ότι «γίνονται κάθε μέρα επιχειρήσεις στον Λαγανά, δεν θα αφήσουμε να γίνει κέντρο διάδοσης της πανδημίας, δίνουν μάχη οι υπηρεσίες προκειμένου να μην γίνονται μεγάλες συγκεντρώσεις που διαδίδουν και διασπείρουν τον κορονοϊό».

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τους τοπικούς φορείς δήλωσε ότι «οι εκπρόσωποι των κατοίκων της Ζακύνθου δηλώνουν ικανοποιημένοι, θα συνεχίσουμε αυτή τη προσπάθεια μέχρι τέλους, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η νομιμότητα στο νησί».

ΦΩΤΟ: imerazante.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.