Στη Βουλή η δικογραφία για τις υπερτιμολογημένες αρθροσκοπήσεις – Ζητείται άρση ασυλίας του Μάριου Σαλμά

Της Άννας Κανδύλη

Στη Βουλή διαβιβάζει η Εισαγγελία κατά της διαφθοράς δικογραφία που αφορά υπερτιμολογημένες αρθροσκοπήσεις, ζητώντας την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού υγείας Μάριου Σαλμά .

Η δικογραφία, αποστέλλεται μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στο κοινοβούλιο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες διαφαίνονται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ´ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Ζημία του ΕΟΠΥΥ

Η υπόθεση αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ κατά χιλιάδες ευρώ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε συμβάσεις του Οργανιςμού με δυο διαγνωστικά κέντρα, ένα εκ των οποίων συστεγάζεται με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά. Ελέγχθηκαν συνολικά 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση. Τα 543 συνταγογραφήθηκαν από τον Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο σύνολο τους.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι 363 εξ αυτών ήταν χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου ενώ 109 δεν έφεραν σφραγίδα του παρόχου υγείας.

Συνολικά το διάστημα από 15/6/15 ως 31/8/16 και στους δυο παρόχους πληρώθηκαν 554.458 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι τα περισσότερα παραστατικά, τα οποία αποζημιώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ δεν ήταν νομότυπα.

Η εισαγγελία διαφθοράς στο διαβιβαστικό της προς τη Βουλή αναφέρει ότι διαφαίνονται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του κ. Σαλμά κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να συνεχίσει την έρευνα χωρίς την άδεια της Βουλής από την οποία ζητά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Παράλληλα η προκαταρκτική συνεχίζεται για τα μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, όπως οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ και ιδιώτες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ