Στέφανος Κασσελάκης: Ήρθε η ώρα να κάνουμε πάλι 1981 στην Ελλάδα – Τι είπε για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Περιοδεία στην Ελληνική ομογένεια της Νέας Υόρκης πραγματοποιεί ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της οποίας το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο «Κεφαλονίτικο Σπίτι». Από την ομιλία του δεν έλειψαν αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου και οι αναφορές στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην Ελλάδα έχει έρθει η ώρα να κάνουμε πάλι 1981, να χτίσουμε κοινωνικό κράτος από την αρχή», τόνισε μεταξύ άλλων. Μάλιστα από την αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου «αντισυστημικό» και είπε πως αποτελεί πρότυπο για εκείνον.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στην πατρίδα μας. Όσοι διαφωνούν επιφανειακά με το προσωπικό προφίλ μου δεν διαφωνούν στη συντριπτική πλειοψηφία των προτάσεών μου για τη χώρα. Άρα το θέμα είναι για μερικούς ανθρώπους προσωπικό και όχι πολιτικό, εντάξει σεβαστό. Εγώ θα συνεχίσω να υπηρετώ τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει αλλαγές στη χώρα και εσωκομματικά».

«Έχετε σε μένα τον πιο δυνατό, ειλικρινή σύμμαχο που μπορεί κανείς να έχει ως Ομογένεια. Θα έρχομαι όλη την ώρα εδώ. Εκμεταλλευτείτε το. Σας ευχαριστώ ολόψυχα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κασσελάκης, υπενθυμίζοντας επανειλημμένως στους παρευρισκόμενους ότι και ο ίδιος, επί της ουσίας, ανήκει στον Απόδημο Ελληνισμό.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στο «Κεφαλονίτικο Σπίτι» λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, με τον πρόεδρο του Συλλόγου «Κέφαλος», Νίκο Αλυσανδράτο, όπως επίσης και άλλους ομογενείς, να τον υποδέχονται στην είσοδο. Μεταξύ των παρόντων ήταν και οι γονείς του κ. Κασσελάκη, οι οποίοι παρακολούθησαν την εκδήλωση μαζί με τον σύζυγό του, Τάιλερ Μάκμπεθ.

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης συνομίλησε για περίπου 10 λεπτά με ομογενείς που θέλησαν να τον πλησιάσουν και να τον γνωρίσουν και, στη συνέχεια, κατευθύνθηκε προς το πάνελ, όπου τον πλαισίωσαν ο βουλευτής Επικρατείας, Δρ Όθωνας Ηλιόπουλος, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης, Δρ Νικόλαος Αλεξίου και ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ, Δρ Αντώνης Γουναλάκης.

«Είμαι πολύ συγκινημένος που είμαι μαζί σας, διότι αισθάνομαι ότι επιστρέφω στην οικογένειά μου», τόνισε αρχικά ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος υπενθύμισε πως διέμενε επί 21 χρόνια στις ΗΠΑ και πως δεν ήταν πάντα εύκολο να διατηρήσει τους δεσμούς του με την Ελλάδα.

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλησε να αναφερθεί στις διαφορετικές κοινωνικές δομές μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, παραθέτοντας τα επιχειρήματά του απέναντι σε ζητήματα όπως η κριτική που δέχεται για το γεγονός ότι φοίτησε σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια, υπενθυμίζοντας πως στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν σπουδές εντελώς δωρεάν.

«Όσοι το λένε δεν καταλαβαίνουν ότι τα δημόσια πανεπιστήμια στην Αμερική έχουν δίδακτρα. Αυτό δεν είναι δημόσια Παιδεία στην Αμερική», είπε ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις πάγιες θέσεις του για θέματα όπως η κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, αλλά και ο διαχωρισμός Κράτους – ΕκκλησίαςΕίμαι θρησκευόμενος, είμαι υπερήφανος που είμαι θρησκευόμενος, αλλά θεωρώ ότι η θρησκεία πρέπει να αντικατοπτρίζεται δημοκρατικά στον πληθυσμό. Συγχρόνως θέλουμε να βοηθήσουμε την Εκκλησία να είναι αυτόνομη, υγιής και να προσφέρει στη χώρα. Εσείς πιστεύετε ότι ο Μητσοτάκης θα το κάνει και δεν θα εξαρτάται από Ακροδεξιά στοιχεία για να μένει κυβέρνηση;», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Κατόπιν τούτου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην ψήφο των αποδήμων, αντικατοπτρίζοντας, επί της ουσίας, τις θέσεις του κόμματος, βάσει των οποίων οι ομογενείς θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν αντιπροσώπους, αλλά με μια ειδική ψήφο που θα ήταν υπερκομματική και δεν θα επηρέαζε το μπόνους των εδρών.

«Επηρεάζεται η καθημερινότητά σας από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ; Εσείς πρέπει να ψηφίσετε με αξίες, πρώτα στους ανθρώπους που σας εκπροσωπούν και μετά αν τυχαίνει να ανήκουν σε κάποιο κόμμα. Η κομματικοποίηση της Ομογένειας είναι ένα μεγάλο σφάλμα. Το καλό είναι ότι υπάρχει κοινή λογική και μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας και να βρούμε λύσεις», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του, ο κ. Κασσελάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση σε τομείς όπως η Δημόσια Υγεία, αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και την επανεκλογή του παραιτηθέντος υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή ενώ τόνισε πως, με βάση την μη υλοποίηση αποτελεσματικών αντιπλημμυρικών έργων στην Θεσσαλία, που συνεισέφεραν στις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, ο κ. Μητσοτάκης, «εάν ήταν CEO σε εταιρεία θα είχε ήδη απολυθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο».

Κλείνοντας, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις από το κοινό, απέρριψε τον ισχυρισμό πως θα μπορούσε να θεωρηθεί μη συμβατός για την ελληνοαμερικανική ομογένεια εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού του.

«Υπάρχει η άποψη, ο ενδοιασμός, ότι ο Στέφανος είναι πολύ μοντέρνος για την Ομογένεια. Αναφέρονται προφανώς στον σεξουαλικό προσανατολισμό ίσως και σε άλλα θέματα. Ακούστε. Υπάρχει και η άποψη ότι η Ομογένεια που στήριξε τον Τραμπ έχει και ρατσιστικά ρεύματα από κάτω. Εσείς εδώ μπορέσατε να πετύχετε όταν άλλοι σας έλεγαν δεύτερης κατηγορίας πολίτες. Με κάθε σεβασμό, δεν έχετε δικαίωμα να αποκαλείτε άλλους ‘δεύτερης κατηγορίας πολίτες’. Εσείς πρέπει να είστε ο φάρος της ισότητας με τον Ελληνισμό παγκοσμίως, διότι αυτό θα μας κάνει να ενωθούμε πιο πολύ και να λύσουμε τα θέματά μας», κατέληξε ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος ανανέωσε το ραντεβού με τους ομογενείς μέσα στους επόμενους δυο μήνες, τονίζοντας πως πρόθεσή του είναι να ταξιδεύει τακτικά στην Ελλάδα.

«Αισθάνομαι συγκινημένος από το πάθος που έχουν οι ομογενείς για την πατρίδα τους και συγχρόνως αισθάνομαι την ευθύνη ως μέλος της κοινότητας να φέρουμε λύσεις. Να περάσω νομοσχέδια που θα δώσουν την ευκαιρία σε αυτήν την κοινότητα -και όχι μόνο στην Αμερική- να νοιώσουν ισότιμοι με τους Έλληνες εντός Ελλάδος. Θα επισκεφθώ και άλλες χώρες», δήλωσε, λίγο αργότερα, στα ΜΜΕ.

Το αστείο με τον Ηλιόπουλο

Πριν μπουν στο «Κεφαλονίτικο σπίτι», ο Στέφανος Κασσελάκης αστειεύτηκε με τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνα Ηλιόπουλο, ο οποίος ήταν πάνω σε λεωφορειολωρίδα σε δρόμο της Νέας Υόρκης.

Όπως αναφέρθηκε στον ΣΚΑΪ, ο Στέφανος Κασσελάκης ρώτησε «πας μπροστά στο λεωφορείο;», με τον Όθωνα Ηλιόπουλο να του απαντά «ποιος θα νικούσε, το λεωφορείο; Εγώ θα νικούσα».

Όταν, δε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντάς του «καλά ρε μπροστά στο λεωφορείο ήσουν;» ο βουλευτής Επικρατείας του απάντησε «αν δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα λεωφορείο πώς θα αντιμετωπίσουμε τον Μητσοτάκη;». «Είσαι τρελός» απάντησε αστειευόμενος ο Στέφανος Κασσελάκης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ