Σταμάτης στον Realfm 97,8: Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες υιοθεσίες και αναδοχές είναι από κρατικά ιδρύματα

Ο Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, μίλησε στον Realfm 97,8 για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου για τις δομές με παιδιά με αφορμή τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου».

«Συζητήθηκε το θέμα που συγκλόνισε όλη τη χώρα και τι έχει συμβεί πραγματικά σε αυτή τη μεγάλη δομή, που έχει προσφέρει μεγάλο έργο από την ώρα που συστάθηκε, θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Θα αναφέρονται στο κομμάτι της περίθαλψης και της ομαλής διαβίωσης των παιδιών της «Κιβωτού». Δεν τίθεται θέμα να κλείσει η δομή. Η βούληση της κυβέρνησης είναι όλο αυτό το πράγμα να μαζευτεί ώστε και ο πολίτης που έχει εμπιστευτεί αυτή την οργάνωση να γνωρίζει και να συνεχιστεί το έργο ομαλά για την προστασία των παιδιών» περιέγραψε.

«Οι έλεγχοι γίνονται μέσω συγκεκριμένης νομοθεσίας και είναι αυστηροί. Επί του συνόλου, οι έλεγχοι είναι αυστηροί και οι δικλείδες ασφαλείας για το καλό των παιδιών» συμπλήρωσε.

«Το ότι έχουμε αυτές τις καταγγελίες σημαίνει το κράτος έχει δουλέψει, ότι ο πολίτης έχει εμπιστευτεί το κράτος, τις υπηρεσίες για να νιώσει την ασφάλεια να καταγγείλει ένα τέτοιο γεγονός» τόνισε και υπενθύμισε ότι οι κανόνες για τις δομές μπήκαν μόλις πέρσι.

«Από τη στιγμή που μπήκαν οι κανόνες, υπήρξαν και οι πρώτες αντιδράσεις από τους φορείς» είπε ο κ. Σταμάτης.

«Το μέλημα της πολιτείας είναι να προστατέψει τα παιδιά» πρόσθεσε. «Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες υιοθεσίες και αναδοχές είναι από τα κρατικά ιδρύματα και όχι από τα ιδιωτικά. Αυτό κάτι λέει. Κάτι λέει για το πώς λειτουργούσαν έως τώρα, και τώρα πλέον εδώ και 1,5 χρόνο που έχουν μπει οι αυστηροί κανόνες και ίσως αυστηροποιηθούν περισσότερο ώστε να διασφαλίζεται το μέλλον των παιδιών, να διασφαλίζεται η όποια βοήθεια του πολίτη και ότι τα παιδιά αυτά πρέπει να πάνε σε ανάδοχες οικογένειες και όχι να μένουν στα ιδρύματα» ανέφερε ο ΓΓ του υπουργείου.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι θα γίνει έρευνα και για υιοθεσίες στην “Κιβωτό”, απάντησε «Και γενικότερα. Τίθενται θέματα για το αν τα παιδιά πήγαιναν στο σχολείο και αν υπήρχε παιδική εργασία. Όλα αυτά προέκυψαν μέσα από τους ελέγχους».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ