Σκουρλέτης στον Realfm 97,8: Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε στον Realfm 97,8 ότι “ο εντοπισμός των κοινωνικών ομάδων που έχουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και η προσπάθεια να πειστούν με μια κατά πρόσωπο επαφή, είναι μια ιδέα που έχει συζητηθεί. Πρέπει να γίνει μια τέτοιου είδους παρέμβαση, πόρτα-πόρτα”.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα είπε ότι “το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι καλύτερα. Χιλιάδες χειρουργεία αναβάλλονται. Ένας συνεργάτης μου, που πρέπει να κάνει μια επέμβαση, του λένε για έξι μήνες μετά. Αυτά στοιχίζουν και αρκετές φορές και σε ζωές”.

“Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω και να δημιουργήσει χώρο σε μια τέτοια επιτροπή που δεν θα έχει μόνο τον χαρακτήρα μιας επιτροπής μόνο λοιμωξιολόγων, όπου κατατίθενται απόψεις και κάπου καταλήγουν, αλλά που θα έχει τη δυνατότητα να εισηγείται με πιο δεσμευτικό τρόπο κάποια μέτρα για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Δεν θα το λέγαμε αυτό αν ήμασταν ικανοποιημένοι από τη διαχείριση που έχει κάνει η κυβέρνηση. Αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Πότε υπάρχει αμηχανία, πότε υπάρχει υποτίμηση του υγειονομικού κινδύνου, αντιφατικά μηνύματα, υπουργοί που λένε με το στανιό μη σώσετε και εμβολιαστείτε. Πράγματα που δεν δικαιολογούνται μετά από τόσο μεγάλη εμπειρία. Τον Μάρτιο κλείνουμε δύο χρόνια και δεν ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας, σίγουρα δεν έχουμε ένα μίλι, έχουμε περισσότερο” περιέγραψε.

Οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και το ενδεχόμενο ενός κοινού τόπου

«Το ΚΙΝΑΛ είναι η τρίτη πολιτική δύναμη και η τοποθέτησή του στο τόξο των πολιτικών δυνάμεων του προσδίδει, προφανώς, συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ενδιαφέρον σε σχέση με το τι γίνεται σε αυτό τον χώρο» υπογράμμισε.

«Κατά τη γνώμη  μου το ΚΙΝΑΛ θα έπρεπε να επιχειρήσει να απαντήσει σε κάποια ζητήματα τα οποία αφορούν τις βασικές στρατηγικές του επιλογές τα τελευταία χρόνια. Ούτε η πολιτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που το τελευταίο διάστημα υιοθέτησε, το βοήθησαν, διότι το ζήτημα είναι ποια κυβέρνηση με ποια πολιτική, μπορεί να προκύψει από τις επόμενες εκλογές, ούτε -πολύ περισσότερο- αυτή η νεοφιλελεύθερη συναίνεση που υπηρετήθηκε τα πρώτα χρόνια των μνημονίων και προηγουμένως η προγραμματική συμπληρωματικότητα που έδινε ο χώρος του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τη ΝΔ, το βοήθησαν» πρόσθεσε.

«Από τη στιγμή που τα πρόσωπα θα υπηρετήσουν μία πολιτική προγραμματικής σύγκλισης, μια πειστική, νέα προγραμματική πρόταση που θα απαντάει στα προβλήματα της χώρας, νομίζω ότι δημιουργείται ένα στέρεο έδαφος για μια τέτοια προοπτική. Να είμαστε απόλυτα σαφείς και πρέπει να τα λέμε δημόσια αυτά, για να είναι πειστικά και φερέγγυα» ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ