Σκουρλέτης: Ήταν ο γνωστός Σαμαράς με το γνωστό του ύφος

Σκουρλέτης: Ήταν ο γνωστός Σαμαράς με το γνωστό του ύφος

Την ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στον Real Fm 97.8.

«Ήταν μία μακροσκελής ομιλία που ουσιαστικά επαναλάμβανε όλα όσα έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια κυρίως εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, Είχε ολίγον διχαστική λογική και κινδυνολογία. Θα έλεγα ότι δεν προσέθεσε τίποτα καινούργιο», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

«Ίσως εξαίρεση σε αυτά όλα τα γνωστά ήταν δύο σημεία: το πρώτο ήταν ότι ο κ. Σαμαράς είπε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Άρα με τον τρόπο του έβαλε μία τελεία στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης όπως την εννοεί εκείνος. Διότι αν θεωρείς βιώσιμο το ελληνικό χρέος τι πας να διαπραγματευτείς;

Το δεύτερο είναι ότι κάποια στιγμή μας ανέφερε ότι γίνονται συζητήσεις και με το ΔΝΤ για ένα νέο πρόγραμμα, μία νέα δανειακή προληπτική γραμμή χρηματοδότησης.  Μας είπε με άλλα λόγια ότι υπάρχει ένα νέο δάνειο στα σκαριά και ένα νέο Μνημόνιο».

«Κατά τα άλλα ήταν ο γνωστός Σαμαράς με το γνωστό του ύφος που νομίζω ότι διεκδίκησε ψήφο εμπιστοσύνης και την πήρε από τους βουλευτές του αλλά δεν την πήρε από την κοινωνία», σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι μετά τις ευρωεκλογές «μπήκαμε σε νέα περίοδο» καθώς, όπως είπε «η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιαμφισβήτητη».

«Νομίζω ότι μετράμε τις μέρες αντίστροφα ώστε να δούμε με ποιον τρόπο μία κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΥΡΙΖΑ θα κληθεί να βάλει τα πράγματα σε τάξη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε:

«Ότι κάνει αυτούς τους τελευταίους μήνες της ζωής της η κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνει εφόσον συμφωνούμε και εμείς. Δεν δεσμευόμαστε για οτιδήποτε υπογράψει μία απονομιμοποιημένη πολιτικά και απομονωμένη κοινωνικά κυβέρνηση». 

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Ολόκληρη η ομιλία Σαμαρά

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με 155 «Ναι» και 131 «Όχι» – Όλο το παρασκήνιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ