Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει στην παρούσα φάση συμφωνία χωρίς πολιτικό κόστος

«Δεν υπάρχει στην παρούσα φάση συμφωνία που δεν θα έχει πολιτικό κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Σημασία έχει μέσα από αυτή τη δύσκολη πορεία να οδηγηθούμε εκτός μνημονίων. Αυτή πρέπει να είναι η στόχευσή μας και σε αυτό τον δρόμο πρέπει να κινηθούμε. Αν ακυρωθεί αυτή η προοπτική θα έχουμε υποστεί μια βαριά ήττα όχι μόνο ως ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ως κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση, βεβαιότητες δεν υπάρχουν σε αυτό τον δύσβατο δρόμο» προσθέτει ο κ. Σκουρλέτης.

Επισημαίνει παράλληλα ότι «μια συμφωνία που θα παρατείνει το καθεστώς της αβεβαιότητας, που θα λειτουργεί ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη και θα ανακυκλώνει την ύφεση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή». 

Ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι «κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως θα υφίσταται Ευρωπαϊκή Ένωση σε λίγα χρόνια, αν δεν υπάρξει μια γενναία στροφή στις κυρίαρχες ευρωπαϊκές στρατηγικές» και αναφορικά με τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ επισημαίνει: «Δεν θα τον αδικήσουμε αν σκεφτούμε πως πάει για να πάρει το χρίσμα».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Διαβάστε επίσης:

Πολάκης στον Realfm 97,8: Ο Σόιμπλε δεν θα είναι υπουργός το επόμενο εξάμηνο

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ