Σκουρλέτης: Ανασχηματισμός για εσωτερική κατανάλωση

Σκουρλέτης: Ανασχηματισμός για εσωτερική κατανάλωση

«Εμβαλωματικού χαρακτήρα κίνηση» χαρακτηρίζει τον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι «είναι ένας ανασχηματισμός για εσωτερική κατανάλωση. Ενδεχομένως είναι κινήσεις με τις οποίες η κυβέρνηση προσπαθεί να συσπειρώσει γύρω της μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ότι περισσότερο μπορεί. Είναι κινήσεις «εμβαλωματικού» χαρακτήρα οι οποίες όμως δεν μπορούν να συγκαλύψουν την πραγματική πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης και το γεγονός ότι βρίσκεται ηττημένη μπροστά στα αδιέξοδα» υποστηρίζει ο Π. Σκουρλέτης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι ο ανασχηματισμός «όπως όλα δείχνουν θα αναβαθμίσει τον μέχρι τώρα υπουργό Οικονομικών στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και θα αφήσει ανέγγιχτη την εφαρμοζόμενη πολιτική. Η κυβέρνηση θα όφειλε σε αυτή την κρίσιμη θέση να τοποθετήσει ένα πρόσωπο το οποίο να μην τόσο στενά προσδεδεμένο με μια πολιτική που κρίθηκε στις ευρωεκλογές και καταψηφίστηκε. Θα όφειλε να προσπαθήσει να καταθέσει μια πρόταση για ένα πρόσωπο που θα εξασφαλίζει μια ευρύτερη συναίνεση. Δεν βλέπω για την ώρα ότι είναι διατεθειμένη να κάνει κάτι τέτοιο.

Κατά συνέπεια οφείλουμε να ασκήσουμε μια δριμύτατη κριτική απέναντι σε αυτές τις προθέσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη «η δυναμική που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αν τη δούμε στο πλαίσιο των εθνικών εκλογών, θα έχει ως αποτέλεσμα μια ακόμη μεγαλύτερη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ και μία πρωτιά που θα είναι νικηφόρα σε κάθε περίπτωση.

Ο Π. Σκουρλέτης ερωτηθείς για τις προϋποθέσεις συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αν αλλάξει πολιτική στο θέμα των μνημονίων, σημειώνει ότι «θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον αν μπορούσε το σημερινό ΠΑΣΟΚ να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δουν εκείνοι και προϋποθέτει τη ρήξη με τις στρατηγικές επιλογές που μέχρι και τώρα υπερασπίζονται και υλοποιούν».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη Δημοκρατική Αριστερά, ο κ. Σκουρλέτη�� υποστηρίζει ότι «το κακό αποτέλεσμα σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να αποσαφηνίσει τη σχέση της με τον ΣΥΡΙΖΑ, να έχει έναν σαφή προσανατολισμό διαλόγου και επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι που κατά τη γνώμη μου κόστισε στη ΔΗΜΑΡ».

Ο κ. Σκουρλέτης απορρίπτει τέλος τις εκτιμήσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινείται σταδιακά προς το Κέντρο. «Δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη» τονίζει και προσθέτει: «Σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει τη σύγχρονη Αριστερά, την Αριστερά της εποχής μας, μία Αριστερά που κατορθώνει να διατυπώνει ένα εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στην κρίση και για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Έτυχε ο ιστορικός κλήρος στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί το αντίπαλο δέος στις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες στρατηγικές και να διατυπώνει το εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ