Σκανδαλίδης :”Όχι” χρίσματα και καπελώματα

Σκανδαλίδης :”Όχι” χρίσματα και καπελώματα

“Οχι” στο “ξήλωμα” του “Καλλικράτη”, “όχι” στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, “όχι” σε κεντρικές συμφωνίες και συμμαχίες, “ναι” σε προοδευτικά ψηφοδέλτια της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, λέει το ΠΑΣΟΚ, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου του 2014.

Aυτό τόνισε ο Κώστας Σκανδαλίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και υπεύθυνος του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας., στη διάρκεια σύσκεψης με τους γραμματείς των Ν.Ε. από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

“Η πρώτη κατεύθυνση είναι να καταρτιστούν ψηφοδέλτια προοδευτικά, του χώρου της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, αλλά και γενικότερα δυνάμεων προοδευτικών των τοπικών κοινωνιών, με ενίσχυση των προοδευτικών προτάσεων που θα ξεπηδήσουν από τις τοπικές κοινωνίες”, τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης.

“Οχι, χρίσματα, όχι καπελώματα, όχι κομματικοποίηση των δημοτικών εκλογών. Λέμε όχι στο “ξήλωμα” του “Καλλικράτη”, όχι στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, κι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε να αλλάξει τίποτε. Δεχόμαστε να αλλάξει, αλλά να γίνει μια αξιολόγηση, μια διακομματική επιτροπή στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως κάνουμε συνήθως στις μεγάλες θεσμικές αλλαγές, και να γίνει αξιολόγηση σε εύθετο χρόνο, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να φέρει ότι αλλαγές χρειάζονται για να λειτουργήσει καλύτερα ο θεσμός της αυτοδιοίκησης. Αυτή η γραμμή προϋποθέτει “όχι” σε κεντρικές συμφωνίες και συμμαχίες, “ναι” στις τοπικές προσπάθειες που θα αναπτυχθούν με βάση τα τοπικά προβλήματα, γιατί με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει και ανανέωση της πολιτικής ζωής της χώρας, με πρόσωπα και με θεσμούς”, σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συζητήσει ακόμα για πρόσωπα υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές.  Σε αυτή τη φάση συζητάει για την πολιτική που θα ακολουθήσει, θα ληφθεί απόφαση από την ΚΠΕ του κόμματος και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία για τα πρόσωπα σε κάθε περιοχή, από τα κάτω.

Σε ότι αφορά στις ευρωεκλογές τόνισε πως σε αυτές θα συγκρουστούν οι συντηρητικές πολιτικές με τις προοδευτικές και σημείωσε: “Οι ευρωεκλογές είναι εκ των πραγμάτων κρίσιμη αναμέτρηση, γιατί το ελληνικό πρόβλημα είναι απόλυτα συνυφασμένο με την ευρωπαϊκή κρίση και στην πορεία προς τις ευρωεκλογές το κεντρικό δίλημμα θα είναι: Διάλυση ή ανασύνθεση της Ευρωζώνης; Κι επειδή κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα θέλει να διαλυθεί η Ευρωζώνη, διότι η Ενωμένη Ευρώπη είναι μονόδρομος για τη δυνατότητα που έχει η γηραιά ήπειρος να υπάρξει στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, γι αυτό πρέπει γρήγορα σε ευρωπαϊκό επίπεδο να διεκδικήσουμε αποφάσεις που ανατρέπουν τη συντηρητική πολιτική. Και, άρα, αποκτούν τεράστια σημασία οι ευρωεκλογές, ως γενική αναμέτρηση που έχει σχέση με το μέλλον της Ευρώπης, και όπου οι συντηρητικές και προοδευτικές πολιτικές θα συγκρουστούν”.

Ο κ. Σκανδαλίδης συναντήθηκε με τους περιφερειακούς συμβούλους Κεντρικής Μακεδονίας, που εκλέχτηκαν με την παράταξη που στήριξε το ΠΑΣΟΚ, και συζήτησε μαζί τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με δεδομένο ότι ο επικεφαλής της, ο Μάρκος Μπόλαρης, είναι πλέον εκτός ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητος βουλευτής.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ