Σκανδαλίδης: Δεν υπάρχει ελπίδα, αν δεν αλλάξουμε επιλογές

 Σκανδαλίδης: Δεν υπάρχει ελπίδα, αν δεν αλλάξουμε επιλογές 

 “Με τη σημερινή πορεία της χώρας, δεν υπάρχει ελπίδα. Πρέπει να κάνουμε νέες επιλογές για την ανασυγκρότηση της χώρας”, είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης.

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεών του: 

 

-Με τη σημερινή πορεία της χώρας, δεν υπάρχει ελπίδα. Πρέπει να κάνουμε νέες επιλογές για την ανασυγκρότηση της χώρας.

-Όταν πήρα την απόφαση να καταψηφίσω στη Βουλή, ανέλαβα και τις συνέπειες.

-Ο μόνος λόγος να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, είναι να συνδεθεί με την κυβέρνηση.

-Το ΠΑΣΟΚ να στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά να έχει διακριτό ρόλο. Να λέει και «όχι». Αν συνεχίσει έτσι το ΠΑΣΟΚ, θα εξαερωθεί.

-Υπάρχει πορεία αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό, αλλά δεν έχει ακόμη κατασταλάξει. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αρνηθεί τους ψηφοφόρους που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να τους ξανακερδίσει. Και αυτό μπορεί να γίνει, αν ξαναγίνει συλλογικό το κόμμα, ανοίξει ο διάλογος για όλα τα θέματα, από μηδενική βάση και υπάρξει διακριτός ρόλος στην κυβέρνηση.

-Υπάρχουν προβλήματα εθνικής κυριαρχίας.

-Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι μόνο ο αρχηγός. Κάθε φορά που εμπιστευτήκαμε τον ένα και την αυθεντία του, χάσαμε. Να είμαστε όλοι μαζί, να αποφασίσουμε τι κόμμα θέλουμε και ας ηγηθεί ο κ. Βενιζέλος. Περισσότερο είναι θέμα πολιτικών επιλογών, πολιτικής ταυτότητας και μετά προσώπων. Πρέπει το ΠΑΣΟΚ, να γυρίσει στις ρίζες του.

-Δεν έπρεπε το ΠΑΣΟΚ, να μπει στη διαδικασία για το ποιος θα διοριστεί στις ΔΕΚΟ.

-Δεν υπάρχει φορολογική μεταρρύθμιση. Δεν υπάρχει πρόταση. Είναι φοροεισπρακτικό το νομοσχέδιο. Θα δω αν θα το ψηφίσω.

-Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούν να καταπολεμήσουν το λαθρεμπόριο καυσίμων. Το είπα μία φορά στην κυβερνητική επιτροπή, αλλά «άκρα του τάφου σιωπή».

-Η ανάπτυξη είναι ένα σύνθημα και μόνο. Ότι έλεγε ο Σημίτης και ο Παπανδρέου, λέει και ο Σαμαράς. Το βαρέθηκα. Δεν σπάνε αυγά, δεν υπάρχει βούληση. 

Ακούστε το ηχητικό: 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ