Σέρμπος στον Realfm 97,8: Η αποτίμηση της συνάντησης Τσαβούσογλου και Μπλίνκεν

«Αυτές οι συναντήσεις δεν είναι ούτε εύκολες ούτε γρήγορες. Οι αποκλίσεις είναι περισσότερες από τις συγκλίσεις. Η Τουρκία απέσπασε μια δήλωση εκ μέρους της κυβέρνησης όσον αφορά να στηριχτεί το αίτημά της για αγορά αμυντικού υλικού που αφορά τα F-16. Δεν έχει πρόθεση η αμερικανική κυβέρνηση να συγκρουστεί με το Κογκρέσο, θα δούμε πώς θα πάει αυτή η μάχη όταν κατατεθεί επίσημα το αίτημα» δήλωσε ο Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Σωτήρης Σέρμπος στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Το παρασκήνιο της συνάντησης Μπλίνκεν – Τσαβούσογλου: Γκρίνια και ενόχληση στις «αποσκευές» του Τούρκου ΥΠΕΞ

«Λαμβάνοντας υπόψιν τα παράπονα που εξέφρασε ο κ. Τσαβούσογλου για την ισορροπία που πρέπει να τηρούν οι Αμερικανοί έναντι των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την απάντηση που του έδωσε ο Μπλίνκεν ότι διατηρούνται αυτές οι ισορροπίες. Αυτό σημαίνει ότι σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες, αυτή η ισορροπία που είχαμε συνηθίσει να μιλάμε, είναι τελείως αντεστραμμένο» πρόσθεσε.

«Πολύ αμφιβάλλω ότι μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία ο Τούρκος πρόεδρος είναι σε θέση να κάνει κάποιες παραχωρήσεις προς τους Αμερικανούς. Η αντιαμερικανική ρητορική συσπειρώνει την εκλογική του βάση» σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ