Σαμαράς για Novartis: Έχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας. Και αυτός και οι συνεργοί του – ΒΙΝΤΕΟ

Για σκευωρία και σπίλωση έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί του πορίσματος της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

“Θέλω να τον ευχαριστήσω τον κ. Τσίπρα γιατί με τον άθλιο τρόπο που χειρίστηκε τη συκοφαντία σε βάρος μου και σε βάρος άλλων συναδέλφων, απέδειξε μόνος του ότι πρόκειται για σκευωρία. Κανένα στοιχείο. Μόνος στόχος η προσωπική μας σπίλωση. Με 10 κάλπες” τόνισε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Έχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας. Και αυτός και οι συνεργοί του”.

Ο πρώην πρωθυπουργός καταλόγισε περιφρόνηση στη Δικαιοσύνη, αλαζονεία και φόβο στην κυβέρνηση και είπε: “Θέλατε να μείνει μόνο η σπίλωση σε βάρος μας. Η σκιά… Και αυτό ακριβώς προτείνουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: να διατηρηθεί μόνιμα η «σκιά». Να, λοιπόν, γιατί εγώ σας μηνύω και γιατί οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί. Ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξω την αθωότητά μου, είναι η δική σας παραπομπή. Αυτός είναι ο δρόμος ο ευθύς…”.

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε στη σκευωρία της κυβέρνησης και κατήγγειλε παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη: “Πού την κατάντησαν την Δικαιοσύνη; Τι γαϊτανάκι έχουν στήσει με σκοπό την πλήρη υποταγή της δικαστικής εξουσίας στο καθεστώς Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου; Εγώ έχω πλήρη εμπιστοσύνη στους Έλληνες δικαστές. Εσείς, όμως, να προσέχετε: Δεν γίναμε εμείς “όμηροι” του Παπαγγελόπουλου. Εσείς γίνατε όμηροί του… Και ο Παπαγγελόπουλος θα σας κάψει”.

“Αν γίνει δεκτή η έωλη νομική επιχειρηματολογία σας, τότε θα έχετε ανοίξει, όχι δρόμο αλλά λεωφόρο, για τη… δική σας παραπομπή αργότερα απευθείας στην τακτική δικαιοσύνη” πρόσθεσε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε εφ’ όλης της ύλης επίθεση την κυβέρνηση, με έμφαση στην οικονομία, στο Σκοπιανό και το Μεταναστευτικό. Υποστήριξε ότι η υπόθεση της Novartis είναι η προσπάθεια σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων εξαιτίας της αποτυχίας της. Για την οικονομία υπερασπίστηκε τα δικά του πεπραγμένα και υποστήριξε: “Εμείς δεν είχαμε ψευδαισθήσεις. Ούτε αυταπάτες… Και σας προειδοποιούσαμε. Και δεν μας ακούσατε…

–Σας προειδοποιούσαμε ότι πάτε τη χώρα στα βράχια. Και την πήγατε στα βράχια…

–Σας προειδοποιούσαμε ότι πάτε τη χώρα σε capital controls. Και φέρατε capital controls…

–Σας προειδοποιούσαμε ότι πάτε σε τρίτο μνημόνιο. Και σεις φέρατε και το τέταρτο.

Και μάλιστα, χειρότερο από τα δύο προηγούμενα και εντελώς αχρείαστο. Γιατί στα τέλη του 2014 βγαίναμε από τα Μνημόνια οριστικά…

Εσείς, πώς απαντούσατε σε όλα αυτά; Απαντούσατε με ανοησίες για… «χορούς και νταούλια» και με τα “go back κυρία Merkel”…Παραμυθιάζετε τον κόσμο ότι βγαίνετε οριστικά από τα μνημόνια… Έχετε όμως, ήδη υπογράψει σκληρά μέτρα λιτότητας και για το 2019 και για το 2020 και για άλλα τρία χρόνια. Και υψηλά πλεονάσματα για… άλλα 43 χρόνια. Και υποθήκευση της περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια”.

Αναφορικά με το Σκοπιανό είπε: “Μας λέτε ότι θέλετε να λύσετε το «Μακεδονικό». Και στην πραγματικότητα πάτε να νομιμοποιήσετε τον Σκοπιανό αλυτρωτισμό σε βάρος της Ελλάδας. Γιατί το όνομα είναι το κατ’ εξοχήν “όχημα” του αλυτρωτισμού”.

Για το Μεταναστευτικό ανέφερε: “Μας λέτε ότι δείξατε “ανθρωπισμό” ανοίγοντας τα σύνορα στους “πρόσφυγες”. Στην πραγματικότητα ανοίξατε τα σύνορα στους λαθρομετανάστες που στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν έχουν καμία σχέση με τη Συρία. Θέσατε τα νησιά μας υπό τη διοίκηση… κάποιων διεφθαρμένων ΜΚΟ που αποδείχθηκαν όργανα των διακινητών. Σας καταγγέλλουν οι ευρωπαϊκές Αρχές, σας καταγγέλλει ο διεθνής Τύπος, σας καταγγέλλουν οι ίδιοι οι κάτοικοι. Κι εσείς μιλάτε για… “φασιστοειδή” που αντιδρούν”.

“Χρειάζεστε «εξιλαστήρια θύματα για να γλιτώσετε. Αλλά δεν γλιτώνετε. Εμείς δεν πρόκειται να είμαστε τα εξιλαστήρια θύματα για τη δική σας την πλήρη χρεοκοπία. Ήδη, πατήσατε πάνω στις νάρκες σας…” κατέληξε ο κ. Σαμαράς, ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.