Σαλπάρουν για Σπέτσες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι θα πάνε και ποιοι θα απουσιάσουν – Η απαιτητική ατζέντα

Τα powerpoint είναι έτοιμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και αύριο στις Σπέτσες παρουσιάζουν τον απολογισμό του κοινοβουλευτικού έργου τους αλλά και τις προτάσεις νόμου που θα καταθέσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Κόντρα Καρανίκα – Ακρίτα για τις Σπέτσες: «Δεν σας καλεί για να περάσετε τούφα» – «Δεν μας παρατάς, ασαπέρα αγόρι μου»

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη συνάντηση επιθυμώντας οι τομεάρχες να συντονίσουν τις κινήσεις τους τόσο μεταξύ τους, όσο και με το κόμμα, έτσι ώστε το έργο που παράγεται να είναι τεκμηριωμένο και με τη συμβολή και του think tank.

Στην κορωνίδα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» θα βρεθούν οι οικονομικές προτάσεις που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. Ο Νίκος Παππάς σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλύσει τα θέματα της ρύθμισης του χρέους, το φορολογικό και τη χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση της περιουσίας του ασφαλιστικού.

Ο Χρήστος Γιαννούλης ως τομεάρχης Ανάπτυξης, θα εστιάσει στο πώς μπορεί να χτυπηθεί η παραοικονομία, ενώ θα παρουσιάσει δύο προτάσεις νόμου για τη βιομηχανία και τη μείωση της γραφειοκρατίας στην επιχειρηματικότητα.

Τα powerpoint του Χάρη Μαμουλάκη θα επικεντρωθούν στις λύσεις για το κυκλοφοριακό στην Αττική, την ανάταξη των μέσων σταθερής τροχιάς καθώς και θέματα υποδομών που έχουν να κάνουν κυρίως με αντιπλημμυρικά έργα και την οδοποιΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η Κατερίνα Νοτοπούλου θα επικεντρωθεί στη «μαύρη βίβλο» της κυβερνητικής πολιτικής για τα προνοιακά θέματα, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τη στεγαστική κρίση, την αύξηση της βίας μεταξύ ανηλίκων και το δημογραφικό.

Η Νίνα Κασιμάτη θα αναλύσει το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη μετανάστευση, ενώ ο Γιώργος Καραμέρος στον τομέα της Ψηφιακής Πολιτικής, θα μιλήσει μεταξύ άλλων για τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου για την κυβερνοασφάλεια που δεν θα κινείται στη λογική της καταστολής και των παρακολουθήσεων.

Η Ρένα Δούρου θα αναφερθεί στις οκτώ ερωτήσεις που έχει κάνει ήδη στην κυβέρνηση και περιλαμβάνουν ζητήματα που αφορούν στα ελληνοτουρκικά και την κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, χωρίς να έχει απαντηθεί καμία. Η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να αναβαθμίσει κάποιες από τις παρεμβάσεις της σε υπερωτήσεις. Ο Βασίλης Κόκκαλης θα παρουσιάσει μια νέα πρόταση νόμου για τους συνεταιρισμούς και ο Συμεών Κεδίκογλου θα αναλύσει καινούρια μοντέλα και μηχανισμούς που προτείνει το κόμμα για την Πολιτική Προστασία.

Οι βουλευτές θα βρεθούν στις Σπέτσες για 48 ώρες και είναι φυσιολογικό στο περιθώριο των εργασιών να βάλουν στο τραπέζι και δύσκολα θέματα όπως εκείνο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Κασσελάκης και το πρόγραμμα

Μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια για τη διαμονή των βουλευτών στις Σπέτσες έχει φροντίσει ο Στέφανος Κασσελάκης, καλύπτοντας όλα τα έξοδα του διημέρου στο νησί. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει σήμερα στις 4 μ.μ. και θα κρατήσουν έως τις 8.30 μ.μ. Όλες οι παρουσιάσεις των powerpoint και οι συζητήσεις θα γίνουν στο σπίτι του.

Θα ακολουθήσει δείπνο με πλούσια εδέσματα και μπουφέ που έχει ετοιμάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τους καλεσμένους του.

Το Σάββατο οι εργασίες της ΚΟ θα αρχίσουν στις 9:15 το πρωί και με εξαίρεση ένα δίωρο διάλειμμα το μεσημέρι για ελαφρύ γεύμα θα κρατήσουν έως και τις 8.30 το βράδυ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει κανονίσει όλοι μαζί να δειπνήσουν σε εστιατόριο του νησιού.

Εκτός από τους βουλευτές του κόμματος, στις Σπέτσες θα βρεθούν η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, οι δύο γραμματείς, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, ο διευθυντής της ΚΟ, Γιώργος Τσίπρας. Θα φιλοξενηθούν σε δύο ξενοδοχεία, ενώ έχει κανονιστεί και η μετάβαση στο νησί είτε με το πλοίο είτε οδικώς και με καραβάκι από το λιμάνι της Κόστας.

Στις Σπέτσες είναι γνωστό ότι δεν θα μεταβεί ο Αλέξης Τσίπρας. Η Έλενα Ακρίτα είχε γνωστοποιήσει από την πρώτη στιγμή τη διαφωνία της, ενώ λόγω προσωπικών υποχρεώσεων – χωρίς να υπάρχει πολιτικό ζήτημα- είχε ενημερώσει εδώ και ημέρες πως δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί η Όλγα Γεροβασίλη.

Η βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα η οποία αρχικά είχε πει ότι την «πειράζει το καράβι» τελικά θα παραβρεθεί καθώς με ανάρτηση της στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης επανατοποθετήθηκε λέγοντας  ότι «μετά  την διήμερη εντατική και αποτελεσματική συνεργασία μας με τον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη στα θέματα το Πολιτισμού για τα προβλήματα του χώρου αναθεωρώ τις σκέψεις μου και θα παρουσιάσω δια ζώσης  το Power Point με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες μας για τα θέματα του Πολιτισμού».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ