Σακελλαρίδης: Δεν επιθυμούμε το σενάριο της ρήξης – ΒΙΝΤΕΟ

Την επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας επιζητά από τη διαπ��αγμάτευση με τους πιστωτές η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη γενική γραμματεία τύπου.

«Δεν επιθυμούμε το σενάριο της ρήξης. Εμείς επιθυμούμε μια αμοιβαία επωφελή λύση», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ξεκαθάρισε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να απευθύνει διάγγελμα Τύπου «Παπανδρέου στο Καστελόριζο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Σακελλαρίδης διευκρίνισε ότι η κριτική που άσκησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στον κ. Στουρνάρα από το βήμα της Βουλής αφορούσε την περίοδο κατά την οποία ο διοικητής της ΤτΕ ήταν υπουργός Οικονομικών.

«Η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει κάποιο θέμα με τον κ. Στουρνάρα», δήλωσε.

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης, υπογράμμισε πως δεν υπήρξε καμία αλλαγή στρατηγικής από την κυβέρνηση κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το κυβερνητικό συμβούλιο ενώ διέψευσε τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ χθες το βράδυ.

Παράλληλα, ο κ. Σακελλαρίδης κατέστησε σαφές πως θέση της κυβέρνησης είναι ότι παραμένει σταθερή στα εργασιακά ζητήματα και επιβεβαίωσε τη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη αναφορικά με την πίεση που ασκούν οι θεσμοί για μειώσεις σε μισθούς τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε:

«Αν υπάρξει μέτρο για τον ΦΠΑ αυτό που θα ήταν το βέλτιστο θα ήταν να γίνει μετά το καλοκαίρι για να μην υπάρξουν αρρυθμίες στην αγορά εν μέσω τουρισμού».

Ακόμη, έβαλε τέλος στα σενάρια σχετικά με τη μείωση των συντάξεων λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν μπαίνουμε σε μια διαδικασία μείωσης συντάξεων».

Τέλος, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη για τη ρευστότητα ξεκαθαρίζοντας πως η απαραίτητη ρευστότητα θα βρεθεί στις επόμενες δυο εβδομάδες με την κυβέρνηση να εξυπηρετεί κανονικά τις υποχρεώσεις της στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Μπαλτάς: Ήμουν υπερβολικός για τη φράση «ρετσινιά της αριστείας»

Χρυσόγονος: Ακίνδυνη δεν θα είναι καμία συμφωνία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ