Ρήγας: Η κυβέρνηση της Αριστεράς να είναι ηγεμονική στη χώρα

Μετά τη νίκη των εκλογών έχουμε βαρύ φορτίο ως κόμμα απέναντι στους εαυτούς μας και την κοινωνία, τόνισε ο Παναγιώτης Ρήγας κλείνοντας τη διαδικασία των τοποθετήσεων της Κεντρικής Επιτροπής. Στηνσυνέχεια, το σχέδιο απόφασης της ΚΕ παρουσίασε ο Γιάννης Μπουρνούς, ενώ ακολουθεί η διαδικασία της εκλογής νέου Γραμματέα της ΚΕ και της συμπλήρωσης της Πολιτικής Γραμματείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ρήγας είπε ότι η πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση και το κόμμα, είναι μια δύσκολη αλλά όμορφη πορεία, στην κατεύθυνση ώστε το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση της Αριστεράς να είναι ηγεμονική στη χώρα.

Σημείωσε ότι η πορεία προς το συνέδριο είναι το πιο σημαντικό πριν φτάσουμε στο συνέδριο, γιατί πρέπει να γίνει η ανασυγκρότηση του κόμματος -για να στηρίξει την προσπάθεια αυτή -και επίσης άμεσα θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι επιτροπές των θέσεων και η οργανωτική επιτροπή. «Πρέπει να καταφέρουμε να δώσουμε το στίγμα μας ως κόμμα και ως αριστερά των επόμενων χρόνων», υπογράμμισε. Επισήμανε ότι ο αριθμός των μελών πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερος, γιατί με τα σημερινά μεγέθη δεν υπάρχει αντιστοίχηση με την κοινωνία και πως η αγωνία για το εάν θα αλλοιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή όχι δεν δείχνει ηγεμονία ούτε πίστη στις ιδέες μας. Ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε στα αμέσως επόμενα βήματα που είναι η έναρξη της καμπάνιας για την οργανωτική ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδρυση Οργανώσεων Μελών σε κάθε δήμο, ίδρυση οργανώσεων μελών σε εργασιακούς χώρους και ανασυγκρότηση της Νεολαίας. 

Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διαβάστε επίσης:

Δραγασάκης: Οι τάσεις στο κόμμα είναι ένα πρόβλημα

Νέο γραμματέα και Πολιτική Γραμματεία εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ