Ράμμος στην εξεταστική: Ο φάκελος Ανδρουλάκη καταστράφηκε την ημέρα της καταγγελίας του

Η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεσή του διεκόπη για αύριο το πρωί

Αύριο το πρωί αποφασίστηκε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η κατάθεση του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κ. Χρήστου Ράμμου στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ είχε ξεκίνησε λίγο μετά τις 3.30 το απόγευμα και διεκόπη λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα  με πληροφορίες, φέρεται να κατέθεσε ότι ο φάκελος της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη καταστράφηκε την ημέρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην καταγγελία παρακολούθησής του.

Όπως επισημαίνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν είναι τυχαίο ή όχι και πως ο ίδιος είχε ενημερωθεί ήδη από τις 5 Μαΐου 2022 για την δυνατότητα να παραστεί στην διαδικασία καταστροφής ψηφιακών αρχείων με επισυνδέσεις της ΕΥΠ.

Υπενθυμίζουν, εξάλλου, οι ίδιες πηγές ότι η καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για την παρακολούθησή του έγινε στις 29 Ιουλίου 2022.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Ράμμος είπε σε άλλο σημείο ότι η ΑΔΑΕ πραγματοποιούσε δειγματοληπτικούς ελέγχους στην ΕΥΠ χωρίς, ωστόσο, να εντοπίσει παρατυπίες και φέρεται να συμπλήρωσε πως παρά τις προσκλήσεις της υπηρεσίας η Αρχή δεν λάμβανε μέρος στις καταστροφές αρχείων καθώς δεν αμφισβητούσε την διαδικασία.

Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Ράμμος καταλογίζει στην ΕΥΠ απροθυμία συνεργασίας και προσπάθειες υπεκφυγής και απόκρυψης της αλήθειας. Όπως αναφέρουν, φέρεται να χαρακτήρισε την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη ως την μεγαλύτερη επέμβαση στον ιδιωτικό βίο και τόνισε ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την έρευνα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα χαλαλίσει 40 χρόνια πορείας.

Καραθανασόπουλος: Θέατρο του Παραλόγου με τα δεν ξέρω και δεν μπορώ

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, Νίκος Καραθανασόπουλος, σε δήλωσή του μετά το τέλος των σημερινών εργασιών της Επιτροπής, ανέφερε: «Θέατρο Παραλόγου! Το “δεν ξέρω, δεν μπορώ” έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά πανδημίας. Aπό τη μια η επίκληση του απορρήτου από τον σημερινό διοικητή της ΕΥΠ και από την άλλη η δεδηλωμένη άγνοια του σημερινού προέδρου της ΑΔΑΕ για τα ζητήματα των ελέγχων για την υπόθεση του ΚΚΕ, που περιγράφονται στα πορίσματα της, καθιστούν τον έλεγχο αυτής της σοβαρής υπόθεσης των παρακολουθήσεων ουσιαστικά αδύνατο».

Σύμφωνα με τον Νίκο Καραθανασόπουλο, «επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΚΚΕ για μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, με μοιρασμένους ρόλους σε αυτή τη διαδικασία. Τα παραπάνω καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να κληθούν ως μάρτυρες ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ, οι τεχνικοί της ΑΔΑΕ και οι πάροχοι που κατ’ επανάληψη ζητάει το ΚΚΕ. Διαφορετικά καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη τη διαφαινόμενη προσπάθεια για πρόωρη ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, η οποία και θα αποτελέσει “το κερασάκι στην τούρτα” στην προσπάθεια συγκάλυψης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.