Ραγκούσης στον Realfm 97,8: Η μόνη λύση ανάκαμψης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να στραφεί προς την κεντροαριστερά

«Νομίζω ότι η κυβέρνηση θεωρεί σύμμαχο, όχι ότι δημιούργησε το 100% της ακρίβειας, αλλά θεωρεί σύμμαχο τη συνέχιση της ακρίβειας γιατί όσο παραμένει ο πληθωρισμός σε αυτά τα επίπεδα, τόσο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τα δημόσια έσοδα που έρχονται στα κρατικά ταμεία από τους έμμεσους φόρους» δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Εμείς θέσαμε αυτή την πρόταση ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μόνο ένα συνέδριο του κόμματος που είναι το ανώτατο όργανο έχει την νομιμοποίηση και πολιτικά και καταστατικά να πάρει μια τόσο μεγάλη απόφαση. Είναι η μετατόπιση από τη μία ευρωομάδα στην άλλη κάτι εντελώς καινούργιο για τον ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση είναι όχι. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή ενώ είναι μέλος του κόμματος της ευρωπαϊκής αριστεράς, μέχρι πρότινος προσκαλείτο σε ανώτατο επίπεδο με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συμμετείχε στις συνεδριάσεις των ευρωσοσιαλιστών» ανέφερε για την πρόταση – παρέμβαση.

«Εμείς στοχεύουμε στο τεράστιο μέρος του εκλογικού σώματος που σήμερα δεν εκπροσωπείται ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως στο παρελθόν ψήφισε και ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η μεγάλη κεντροαριστερά, αυτή είναι η μεγάλη προοδευτική παράταξη» πρόσθεσε.

«Η μόνη λύση που υπάρχει ανάκαμψης για να ξαναδούμε έναν ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο και πλειοψηφικό, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτή την επιλογή, να στραφεί προς την κεντροαριστερά με την έννοια που σας περιέγραψα» επεσήμανε.

Ερωτηθείς για τις Σπέτσες απάντησε «είναι εξαιρετικός προορισμός. Είναι ένα θέμα που καλό θα ήταν να αποφεύγαμε να υπάρχει στη δημόσια συζήτηση, γιατί πρόκειται για μια πολύ καλή ιδέα, να βρεθούν 3 ημέρες συνεχόμενες οι βουλευτές και να δουλέψουν τα θέματα και τις αρμοδιότητές τους»

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ